Sanatatea ta / Ce te doare »

Obiceiuri care provoacă dereglări ale glandei tiroide

Autor: Cristina Popescu | 29 decembrie, 16:30 | 3 comentarii

Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esențiali pentru buna funcționare a organismului.


Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia și hipertiroidia. Hipotiroidia apare atunci când glanda tiroidă nu mai produce suficienți hormoni. Cauzele sunt multiple, începând de la o dezvoltare deficitară a glandei încă de la naștere și continuând cu o îndepărtare chirurgicală totală sau parțială a acesteia. Hipertiroidia constă în producerea excesivă de hormoni, ceea ce duce la destabilizarea funcțiilor organismului.

Problemele tiroidei se datorează în principal bolilor autoimune sau genetice, însă pot apărea și ca urmare a administrării anumitor medicamente.

Totodată, mai multe studii au stabilit că există o relație între anumite obiceiuri dăunătoare sănătății și riscul de a suferi de probleme ale glandei tiroide! Iată care sunt acestea!

Sedentarismul

Stilul de viață modern este caracterizat în mare parte de sedentarism și de lipsa activității fizice, care pot determina modificări la nivelul tiroidei, cum ar fi hipotiroidismul.

Soluția? Cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic. Evită, de asemenea, să stai prea mult timp așezat pe scaunul de la birou - fă o pauză de 10 minute la interval de o oră.

Consumul excesiv de cofeină

Majoritatea dintre noi ne începem ziua cu o ceașcă de cafea, acesta nefiind un obicei prost în sine. Problemele apar, totuși, atunci când consumul de cofeină devine exagerat.

Soluția? 1-2 cești de cafea zilnic sunt mai mult decât suficiente. Înlocuiește restul de cofeină cu mai multă apă și sucuri naturale din fructe.

Alcoolul

Consumul excesiv de alcool afectează funcțiile tiroidei și poate duce la tulburări grave, cum ar fi hipotiroidismul. Îți recomandăm astfel să consumi băuturi alcoolice cu moderație.

Fumatul

Țigările și fumul de țigară conțin substanțe toxice nocive, care pot provoca probleme grave la nivelul glandei tiroide. În plus, la fumători, afecțiunile tiroidei sunt mai greu de tratat decât în cazul nefumătorilor.

Îți recomandăm, așadar, să renunți la acest obicei și să eviți pe cât posibil contactul cu fumul de țigară.

Carența de iod

Deficitul de iod al organismului poate fi direct responsabil pentru problemele glandei tiroide și în special hipotiroidismul. Într-adevăr, glanda tiroidă are nevoie de iod pentru a produce hormoni.

Soluția? Crește aportul de iod printr-o dietă care să cuprindă următoarele alimente: sare de mare, pește și fructe de mare, fasole albă, alge marine, usturoi și ceapă, produse lactate (iaurt, lapte și brânză).

Stresul

Sistemul endocrin este extrem de sensibil la stresul fizic și cel emoțional. Atunci când acestea din urmă se combină, pot rezulta modificări ale glandei tiroide.

Soluția? Învață să controlezi stresul prin tehnici de relaxare sau prin activități fizice care să-ți facă plăcere - plimbări în natură, drumeții, jogging etc.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nicu | 29 decembrie 2015, 11:34

Ofertă de muncă! Selectăm colaboratori în vederea desfășurării unei activități la domiciliu. Dacă deții cunoștințe minime de navigare pe internet și ușurință de lucru cu fișiere pdf și word, alătură-te echipei noastre. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Paula | 29 decembrie 2015, 20:46
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail !
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: [email protected]
3 Postat de: Gheonea Ionel | 01 ianuarie 2016, 14:42
"INFO"
Adauga un comentariu »