Actualitate »

Obiceiul care îți menține mintea ageră

Autor: Alina Corneanu | 10 martie, 16:45 | 2 comentarii

Urcatul scărilor nu face bine doar la siluetă, ci poate să îmbunătățească și sănătatea creierului, sugerează o cercetare recentă.


Specialiștii susțin că la fel de eficientă pentru sănătatea cerebrală este și educația. Cele două, urcatul scărilor și educația, sunt printre cele mai eficiente metode prin care putem să ne menținem mintea ageră.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Concordia din Montreal (Canada) după ce au realizat mai multe scanări cerebrale (RMN), dar și alte teste pentru examinarea sănătății creierului la cei peste 331 de participanți, cu vârsta cuprinsă între 19 și 79 de ani.

În primă fază, cercetătorii au analizat volumul materiei cenușii din creierul voluntarilor pentru a verifica dacă era mai redus, situație cauzată de pierderea neuronilor, parte din procesul natural de îmbătrânire cerebrală.

Ulterior, participanții au fost întrebați dacă obișnuiau să urce scărilor sau să facă orice formă de activitate fizică.

Comparând rezultatele obținute, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care urcau mai des scările au obținut valori mai bune la testele medicale care au evaluat sănătatea creierului.

„Nu degeaba există numeroase proiecte ce susțin urcatul pe scări. Acest obicei este unul dintre cele mai accesibile prin care ne putem menține mai mult timp sănătatea creierului“, a afirmat Jason Steffener, cercetător șef în cadrul Universității Concordia din Montreal.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Daniela | 11 martie 2016, 07:32
De ce apa KANGEN?

- inlatura deseurile acide din corp

. . .
e mai eficienta decat dieta si

exercitiile.
- nu esti bolnav . . . esti insetat !
" Nu trata setea cu medicamente

"
- toate bolile au o cauza comuna :
prea multa aciditate !
- cand corpul nu are destula apa,

devine acid . . .
incepe sa depuna grasime.
Doresti sa treci la actiune? Cere

detalii la :[email protected]
2 Postat de: Extera | 11 martie 2016, 10:19

Clar, cea mai buna oferta de lucru la domiciliu! Venim acum cu aceasta oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri sigure intr-o activitate deosebit de placuta si interesanta, in timpul liber, fara stres, fara obligatii. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Adauga un comentariu »