Stil de viata&dieta / Nutritie »

Nu ţine cartofii în apă! Îşi pierd vitaminele!

16 noiembrie, 17:15 | 0 comentarii | 2377 vizualizari

Cartoful este un aliment cu o valoare nutritivă foarte importantă dacă este preparat cum trebuie. Iată ce ne sfătuieşte Florentina Opriş, vedeta PrimaTV.


Preferă cartofii copţi sau fierţi în coajă, peste care adaugi puţin ulei de măsline. Alături de o salată, se digeră în 3 ore. Combinaţi cu carne, cartofii se digeră în 8 ore.

Atunci când îi fierbi pentru piure, adaugă şi rădăcină de ţelină. În loc să-l prepari cu ulei de floarea-soarelui rafinat şi lapte de vacă, foloseşte lapte de soia şi puţin ulei de măsline.

Dacă nu poţi renunţa la cartofii prăjiţi, poţi să foloseşti un aparat special, care prepară cartofii în aer cald, cu doar o linguriţă de ulei sau chiar deloc. La final, presară busuioc sau rozmarin.

Evită să ţii cartofii în apă pentru că astfel se pierd vitaminele solubile.

Foloseşte cartofii pentru reflexoterapie în zona palmei. Strânge un cartof curăţat în palmă. Îţi va hidrata pielea şi va activa centrii nervoşi din zona palmei.

Citiţi mâine trucurile Florentinei Opriş pentru controlul poftei de mâncare.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »