Actualitate »

Nu mai scapi de tuse? Iată care este cel mai bun calmant!

Autor: Alina Corneanu | 07 ianuarie, 14:20 | 2 comentarii

Deși se credea până acum că amestecul dintre miere și lămâie este remediul ideal în caz de răceală, oamenii de știință vin cu o ipoteză nouă: ciocolata ajută și mai mult la tratarea problemelor respiratorii.


Articole similare:

Mai exact, specialiștii de la Universitatea din Hull, Marea Britanie sunt de părere că ciocolată este o soluție excelentă pentru a calma supărătoarele pusee de tuse.

După ce au făcut un top al remediilor folosite în întreaga lume pentru calmarea tusei, oamenii de știință au analizat eficacitatea acestora.

Astfel, rezultatele obținute în urma testelor de la laborator și a analizelor au arătat că remediile pe bază de cacao, cum este și cazul ciocolatei, sunt cele mai eficiente în tratarea tusei, indiferent de forma acesteia (uscată sau productivă).

Rezultate asemănătoare au fost obținute și de cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra care au descoperit că teobromina, compus care se găsește în cacao, respectiv în ciocolată, are efecte asemănătoarei codeinei, medicament des recomandat pentru combaterea tusei.

Mai mult, în urma administrării băuturilor pe bază de cacao sau a ciocolatei rezultatele se văd mai rapid, spre deosebire de celelalte remedii cunoscute pentru tuse sau răceală.

„Bine de știut este că nu teobromina este singura substanță prezentă în cacao care ajută la ameliorarea tusei, ci mai sunt și altele la fel de eficiente“, au precizat specialiștii de la Universitatea din Hull.  
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Iliescu Magda | 07 ianuarie 2016, 18:31
O persoană care acţionează valorează cât zece oratori străluciţi, care nu fac nimic. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

2 Postat de: Daniela | 08 ianuarie 2016, 10:40

Invata sa faci bani ! Invata sa faci bani, cu un curs exceptional si GRATUIT ! Pas cu pas, cu multe detalii clare si simple, invata sa faci bani ! Cand vrei cu maxima seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »