Viata sexuala / Sex&dragoste »

Mituri despre simularea orgasmului

Autor: Alina Costache | 22 aprilie, 11:00 | 1 comentariu

Când vine vorba de relații sexuale, nu toată lumea poate spune cu mâna pe inimă că știe totul sau că nu are întrebări legat de orgasm și de simularea lui. Există nenumărate mituri privind subiectul, între care și faptul că femeile se prefac în pat pentru a nu răni orgoliul bărbaților.


Există plăcere și în absența lui

Când vorbim de sex, vorbim de plăcere și, adeseori, despre conexiune. Orgasmul este doar rezultatul secundar al unei nopți de amor. De fapt, o noapte de dragoste poate fi catalogată ca fiind fierbinte, incendiară, chiar dacă nu s-a finalizat cu orgasm din partea ambilor parteneri. De multe ori,  cei implicați în poveste se simt foarte bine și când nu ating punctul culminant. Așa că nu este necesară simularea lui.

Femeile pot avea cu ușurință orgasme multiple

Este adevărat că femeile pot fi considerate mai norocoase decât bărbații la acest capitol. Au capacitatea de a avea orgasme multiple. Dar nu lăsa filmele să te păcălească. Nu înseamnă că toate femeile au și experimentat asta. Și chiar dacă au descoperit cum se face, nimeni nu garantează că figura iese de fiecare dată. Unele femei simulează orgasmul multiplu, pentru ca iubitul să fie flatat, deși nu este nicio rușine să ai doar un singur orgasm.

Este normal să simulezi

În ciuda faptului că cele mai multe persoane ajung la un moment dat să simuleze orgasmul, fie din grabă, fie de teamă să nu dezamăgească partenerul, asta nu înseamnă că este normal sau că există motiv de mândrie. În realitate, acest fals atrage după sine impresia celuilalt că a făcut ce trebuia în pat, existând riscul de a repeta și cu alte ocazii aceleași greșeli (de care, evident, el nu are habar).

Prezervativul „ucide“ pasiunea

Se pare că prezervativul influențează în rău sau în bine orgasmul. De fapt, dacă are vreo influență, ea nu poate fi decât benefică. Este semnul clar că partenerul este responsabil, cât să se protejeze pe sine și pe cea cu care întreține relații intime. Pe de altă parte, femeia nu are de ce să se teamă de o sarcină nedorită sau de boli cu transmitere sexuală, deci ambii sunt mult mai relaxați și, prin urmare, șansele de a ajunge la orgasm cresc considerabil.

Nicio femeie nu vrea o partidă pe repede-nainte

Orice mit care începe cu „nicio femeie“ sau „orice femeie“ este probabil fals, pentru că toți suntem diferiți și fiecare are nevoi și dorințe proprii. O mulțime de femei se bucură de partidele rapide de sex, având orgasm la fel de intens ca și bărbații. Climaxul este influențat și de alți factori, nu doar de durata partidei: contează și cu cine faci sex, când, unde, cum.

Doar femeile simulează orgasmul

În realitate, se pare că cel puțin 25% din bărbați și-au păcălit cel puțin o dată iubita în ceea ce privește atingerea orgasmului. Așadar, deși mult mai ușor de simulat în cazul femeilor, aceasta nu este o invenție pur feminină.

Știai că...

...între 24% și 37% dintre femei nu pot ajunge niciodată la orgasm în timpul actului sexual?

Sfatul specialistului

Ana- Maria Ceornea, psihoterapeut sistemic de familie și cuplu, 0749.307590www.clinicaarmonie.ro

Orgasmul nu trebuie să fie considerat o măsură care să arate dacă o partidă de sex a fost reușită sau nu. Multe persoane ajung să-l mimeze, poate chiar din acest considerent, iar asta poate afecta relația de cuplu prin lipsa autenticității față de partener, din dorința de a-i menaja sentimentele, în situațiile când nu s-a ridicat la așteptările dorite. Acest aspect arată o fisură sau o problemă de comunicare la nivel de cuplu.

Orice problemă ascunsă și nediscutată duce treptat la ruperea legăturii dintre parteneri și la despărțire, inițial, emoțională. Simularea orgasmului poate fi considerată o formă de înșelare a partenerului.

În spatele simulării se pot ascunde și alte probleme mai serioase precum: lipsa intimității reale, disfuncții sexuale accentuate, posibila existență a unor relații extraconjugale, obligația de a întreține un raport sexual pentru a nu suporta consecințe, întreținerea orgoliului partenerului, plictiseală și monotonie în cuplu. Una dintre soluțiile eficiente este de a încuraja comunicarea sinceră.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 23 aprilie 2017, 08:16
Dovedit si cu rezultate: castigi la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:
[email protected] com


http://bit.ly/29ypMJN
Adauga un comentariu »