Sanatatea ta / Ce te doare »

Mituri despre dinți: ce este adevărat și ce nu

Autor: Alina Corneanu | 14 ianuarie, 12:45 | 3 comentarii

Ca și în cazul altor probleme de sănătate, și despre cele stomatologice se vehiculează numeroase ipoteze. Descoperă în rândurile de mai jos care dintre miturile despre dinți sunt adevărate și care nu!


Articole similare:

Mituri despre dinți: zahărul este singurul aliment care cauzează carii

Deși a devenit de-a lungul timpului un mit, specialiștii stomatologi spun că este aproape un fapt.
„Adevărul este că acidul produs de bacterii în gura ta este cauza cariilor. Orice carbohidrat mâncat poate începe acest proces. Acestea includ zahărul, orezul, cartofii, pâinea, fructele, dar și legumele, explica dr. Andra Custura, medic stomatolog la Andra Smile.

Mituri despre dinți: copii au mai multe carii decât adulții

Mit. Datorita fluorului din apa de la robinet, cariile la copii s-au înjumătățit în ultimii 20 de ani. Pe de altă parte, cavitățile la persoanele în vârstă sunt în creștere, din cauza medicamentelor care usucă gura. Ele reduc saliva, care protejează dinții și favorizează apariția cariilor dentare.

Mituri despre dinți: aspirina ajută la calmarea durerilor de dinți

Mit. Aspirina trebuie administrată pentru a diminua senzația de durere. Deoarece aspirina este acidă, ar putea arde țesutul gingiei și cauza un abces dureros dacă puneți o pastilă la nivelul dintelui.

 

Mituri despre dinți: fisurile dentare duc la apariția cariilor

Adevărat. Fisurile de la nivelul dinților favorizează dezvoltarea bacteriilor, iar periuța de dinți va ajunge mult mai dificil în astfel de locuri. Acest lucru poate grăbi apariția cariilor. Utilizează apa de gură pentru a ajunge la nivelul fisurilor dentare.

Mituri despre dinți: odată ce un dinte este tratat, caria se oprește

Adevărat. Odată ce ai o cavitate umplută cu tratament, caria este eliminată. Și dacă ai grijă de dinții tăi, caria nu va mai reveni in locul de unde a fost înlăturată.

 

Mituri despre dinți: copiii nu pot avea carii

Mit. Și dinții de lapte pot fi cariați, iar infecția se poate duce și către cei definitivi dacă nu este tratată.

Mituri despre dinți: cariile sunt singurul motiv pentru o obturație de canal

„Doar un mit, ai nevoie de o obturație dacă nervul din interiorul unui dinte este deteriorat. O carie nerezolvată poate duce la o obturație, dar la fel pot și alte lucruri, cum ar fi încleștarea și măcinarea dinților”, spune medicul stomatolog Andra Custura.

Mituri despre dinți: dinții distanțați sunt predispuși la carii

Mit. Distanțele mai mari sunt mai ușor de întreținut. Deci, cât timp distanțele intradentare sunt libere de bacterii sunt și mai puțin predispuse la apariția cariilor. Atenție cu distanțele mici. Alimentele se pot bloca acolo, iar cariile pot apărea dacă nu sunt curățate adecvat.

 

Mituri despre dinți: toate plombele trebuie înlocuite

Mit. „Plombele nu au un termen de expirare, dar depind de lucruri cum ar fi uzura dinților și igiena orală. Dacă ai o rutină dentară și te ții de ea ești mai puțin susceptibil la a avea probleme, iar plombele tale pot dura mai mult“, adauga doctorul Andra Custura.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 15 ianuarie 2016, 02:31
In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ion | 17 ianuarie 2016, 08:35

Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

3 Postat de: Adriana | 25 ianuarie 2016, 23:40
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »