Stil de viata&dieta / Fitness »

Mișcarea ajută femeile aflate la menopauză

Autor: Elena Diaconu | 06 iulie, 12:50 | 0 comentarii | 2785 vizualizari

Simptomele menopauzei pot fi destul de neplăcute pentru multe femei, însă, din fericire, ele pot fi reduse prin mișcare.


Potrivit unui studiu efectuat pe o perioadă de trei ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că sportul are următoarele beneficii:

- crește densitatea osoasă (în primii ani de menopauză se produce o scădere progresivă a densității osoase);

- scade nivelul colesterolului și celorlalte lipide sangvine;

- tonifiază musculatura și subțiază talia;

- crește rezistența la efort;

- ameliorează insomnia;

- reduce frecvența durerilor de cap și a schimbărilor bruște de dispoziție.

Peste 130 de femei au luat parte la cercetare, pentru o parte dintre ele le-a fost stabilit un program de exerciții fizice, în timp ce restul au alcătuit lotul de control, fără a urma vreun program de activitate fizică.

Participantele la studiu s-au antrenat câte 65-70 de minute de 4 ori pe săptămână, două dintre ședințe a fost efectuate în mod organizat și supravegheat, iar celelalte două erau făcute de acasă.

Programul conținea 10 minute de încălzire, exerciții aerobice (sărituri cu coarda, ridicări de greutăți, exerciții specifice pentru grupele musculare), stretching și exerciții de forță (la aparate, cu gantere și corzi elastice), pentru tonifiere și creșterea rezistenței musculare.

Rezultatele studiului arată că femeile care au efectuat mișcare au pierdut aproximativ 2% din masa adipoasă, fara ca această modificare să fie notată și în grupul de control. De asemenea, circumferința taliei a scăzut în medie cu 2,5 centimetri.

În plus, specialiștii au observat o reducere a nivelului colesterolului rău și al trigliceridelor, precum și menținerea în limite normale a densității osoase.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »