Actualitate »

Mănânci des carbohidrați? Iată ce riști!

Autor: Alina Corneanu | 28 octombrie, 16:35 | 1 comentariu

Consumul frecvent de carbohidrați favorizează apariția stărilor depresive, atenționează oamenii de știință americani.


Articole similare:

Specialiștii de la Şcoala Medicală Harvard au realizat o cercetare pe o perioadă de 12 ani, timp în care au analizat asocierea dintre carbohidraţi şi riscul de apariţie a depresiei.

Ei au recrutat 43.000 de femei care nu aveau un istoric medical privind depresia şi care au răspuns la mai multe întrebări legate de obiceiurile lor alimentare.

Astfel, specialiştii au observat că participantele care obişnuiau să mănânce des carne roşie, pâine, paste şi chipsuri aveau un risc cu 29 până la 41% mai ridicat să fie diagnosticate cu depresie.

În schimb, cele care consumau mai mult ulei de măsline, cafea, vin sau peşte erau mai puţin predispuse stărilor depresive.

„Am descoperit în studiile din anii trecuţi că persoanele simt nevoia să consume carbohidraţi de regulă în intervalul 15.30 – 17.00. Mai ales că există tendinţa ca dulciurile sau carbohidraţii să modifice starea de spirit, multe dintre persoane apelează la ele tocmai pentru a obţine senzaţia de confort, chiar dacă aceste două clase de alimente nu aduc beneficii sănătăţii“, a afirmat Edward Abramson, profesor emerit la Universitatea de Stat din California.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Daniel | 30 octombrie 2015, 06:47
Esti propriul tau sef! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 500 de euro lunar, cu o munca usoara de 3-5 ore pe zi! Domeniul de activitate piese auto! Asiguram din start contract legal! NU este joc piramidal! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul „Vreau detalii!” la adresa de e- mail: [email protected]
Adauga un comentariu »