Medicii raspund / Afectiuni »

«Mă doare genunchiul»

20 februarie, 14:10 | 4 comentarii

„De câteva luni, când mă trezesc, am probleme cu genunchiul drept. Mă doare foarte tare şi nu pot călca în picior decât după ce fac timp de câteva minute exerciţii de flexare. Deşi mi-a fost pus diagnosticul de gonatroză şi mi-au fost recomandate proceduri de recuperare, nici după două luni de la terminarea acestora durerile nu s-au redus.”

Verona S., Bacău 


Dr. Delia Simion, medic specialist reumatologie, MedLife Unirii, Bucureşti

Boala artrozică beneficiază de mai multe mijloace terapeutice. Acestea nu se exclud reciproc, ci dimpotrivă, dau rezultate optime atunci când sunt integrate într-o strategie complexă de tratament. Se recomandă recuperarea medicală, optim două cure de tratament anual. Se poate lua paracetamol (500 mg), câte 1 comprimat de 1-3 ori pe zi, după mese, la nevoie.

Antiinflamatoarele non-steroidiene se vor administra numai atunci când paracetamolul nu este suficient pentru controlul simptomelor şi doar pe perioade scurte (7-10 zile), întotdeauna după mese şi asociate cu un alt medicament pentru protecţia stomacului (după cum indică medicul). Persoanele cu antecedente de ulcer sau cu afecţiuni cardiace (inclusiv cele care utilizează zilnic aspirină în doză mică, la indicaţia cardiologului) nu îşi vor administra antiinflamatoare non-steroidiene decât strict la indicaţia medicului.

Sunt indicate şi aplicaţiile locale de geluri/unguente cu proprietăţi antiinflamatoare, inclusivunguente cu extracte vegetale şi terapiile naturiste – capsule/comprimate cu diverse extracte vegetale. Doar în cazul unor manifestări clinice acute foarte intense (durere, umflarea articulaţiei şi limitarea mişcărilor în articulaţie), sunt indicate infiltraţiile intraarticulare cu substanţe cortizonice. Alte terapii sunt injecţiile intraarticulare cu soluţii vascoelastice de acid hialuronicşi terapia cu ser autolog Orthokine

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cercelaru Gabriela | 22 mai 2013, 09:55
buna ziua,ma bucur ca va pot scrie,poate in acest mod ma puteti ajuta,am dureri mari de oase,de ex tibia,bazinul,am facut foarte multe analize,afara de factorul reumatic care mi-a iesit pozitiv si vsh 19 ,nu imi iese nimic,nici de hepatita,nici de lupus,vreau sa mentionez ca in 2009 am avut un accident de masina si mi-am rupt osul pubian si ca sechele ma doare acel picior,am fost la spitalul de reumatologie cand incepusera sa ma doara articulatiile de la incheietura mainilor si genunchilor si mi-a dat sa fac metrotexat de10 mg,arcoxia,calciu si protectie de ficat.puteti sa-mi dati un sfat ?va rog,fac metrotexatul de 1 luna si dureri tot am,ce pot face?puteti sa-mi dati un sfat,sunt disperata,va rog,multumesc mult.
2 Postat de: Andreea Istrate | 14 iunie 2013, 10:31
Buna ziua, cred ca ar fi bine sa va vada si un doctor ortoped pentru ca ati avut oase rupte dupa accident. Acum o jumatate de an am avut si eu probleme cu un genunchi si m-a tratat doctorul Apostolescu Robert de la spitalul Floreasca. Am fost foarte multuminta de rezultatele tratamentului si vi-l recomand.
3 Postat de: Tudor | 14 septembrie 2013, 07:22
fata mea de 10 ani are un ochi lenes cu care nu vede am depistat acest lucrru cind avea 6 ani.ma poate cineva ajuta.sa mi recomande un oftalmolog bun. din pacate nu prea am bani .am cumparat o groaza de perechi de ochelari am fost la mai multi oftalmologi.daca ma poate ajuta cineva
4 Postat de: Calin | 28 aprilie 2015, 09:58
Buna ziua
daca aveti probleme cu genunchi sa mergeti la Dr Tarek Nazer , este un medic ortoped extraordinar de bun specializat in Anglia , si e specialist pe genunchi si pe artroscopie . ma operat acuma un an si de atunci am uitat de dureri . meregti cu curaj
Adauga un comentariu »