Familia ta / Copii »

Leucemia la copii: care sunt primele semne

17 februarie, 13:40 | 1 comentariu

Formele de cancer la copii sunt rare, dar dintre toate maladiile de natură canceroasă, leucemia la copil este cea mai frecventă formă de cancer a copilăriei.


Articole similare:

Leucemia la copil are, din fericire, și cea mai ridicată rată de vindecare, una din condiții fiind identificarea precoce a bolii.

Leucemia este un cancer al măduvei – miezul spongios al oaselor care produce celulele sângelui. Statistic, această boală este responsabilă pentru circa 38% dintre toate tipurile de afecțiuni maligne la copii. Tot statistic, un copil din 1000 este diagnosticat cu leucemie înainte de a împlini 19 ani, iar intervalul de vârstă cu cea mai mare incidență a bolii este 0-10 ani.

Leucemia la copil este relativ ușor de identificat, dar condiția obligatorie este aceea ca părinții să nu ignore nici unul din simptomele anormale pe care le poate prezenta un copil și să ia în seamă orice semnale sau plângeri despre probleme fizice venite de la acesta.

Spre exemplu, de câte ori ai tratat ca fiind un moft plângerile copilului despre durerile de burtă? De câte ori nu ai ignorat sângerările nazale? Află că și durerile abdominale și sângerările nazale sunt simptome ale leucemiei la copil.

Iată care sunt cele mai frecvente simptome care pot ascunde o formă sau alta de leucemie la copil:

Somnolența, letargia, slăbiciunea, paloare accentuată, amețeala și lipsa totală de interes pentru orice activitate fizică sunt semne care trebuie să te îngrijoreze, mai ales dacă sunt asociate două sau mai multe.

Citește continuarea articolului pe totuldespremame.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lidia | 18 februarie 2016, 11:22
Vrei mai multi bani in contul tau ?? Vrei o viata mai buna in care sa ai tot ce iti doresti ?? OK. In acest moment ai acces la o oportunitate care iti poate indeplini visele. Este vorba despre un proiect unic in Romania. Pentru informatii trimite "info" la adresa de email : [email protected]
Adauga un comentariu »