Remedii naturiste / Problemele tale »

Leacuri inedite de alungat virozele

Autor: Daniela Purcaru | 10 ianuarie, 12:05 | 0 comentarii

Vremea rece îți pune imunitatea la încercare și te predispune la boli respiratorii. În cazul în care simptomele răcelii ajung să-ți afecteze activitatea cotidiană, încearcă și aceste remedii mai puțin cunoscute!


Ascultă muzică!

Muzica clasică și jazzul pot combate infecțiile. Studii recente au arătat că după numai 30 de minute muzică de ascultat muzică de aceste genuri, în corp este stimulată o creștere a nivelului de imunoglobulină A (IgA). Aceasta este o proteină care susține buna funcționare a sistemului imunitar, prin prevenirea sporirii numărului de bacterii și virusuri.

Bea un pahar de apă de cocos

Hidratarea este importantă când te lupți cu răceala sau cu gripa și pierzi lichide, cu atât mai mult dacă ai febră. Pentru a ajunge la o hidratare optimă, corpul are nevoie de electroliți care mențin și echilibrul la nivelul sistemului circulator. O sursă excelentă de electroliți este apa de cocos. La fel de bune pentru asigurarea rezervelor de electroliți sunt un strop de sare în plus în mâncăruri și bananele.

Fă puțină mișcare

Gimnastica practicată într-un ritm de o intensitate mică și plimbările previn apariția infecțiilor, au efect antiinflamator, cresc capacitatea corpului de a lupta cu bacteriile și virusurile. Mișcarea crește temperatura corporală și te ajută să transpiri, la fel cum fac și ceaiurile din plante medicinale.

Prepară-ți o băutură cu cacao

În mod obișnuit, dulciurile scad imunitatea, însă despre ciocolata caldă și laptele cu cacao s-a descoperit că pot combate tusea. Ambele conțin cacao, iar aceasta, dacă se găsește în proporție de 70% în oricare dintre aceste băuturi, datorită unei substanțe pe care o conține, numită theobromină, acționează asupra nevului vag și alungă tusea sâcâitoare.

Mănâncă ceapă sau bea sucul ei

Știai poate de ceaiul de ceapă că este recomandat contra tusei, dar poate că nu te-ai gândit că poți folosi ceapa și ca atare sau sub formă de suc. Datorită sulfului pe care-l are în compoziție, ceapa crește imunitatea și intervine în procesul de detoxificare a organismului. Rade o ceapă și stoarce sucul ei, pe care-l bei de-a lungul unei zile sau doar seara, după cum preferi. Ceapa o poți mânca și în salate de legume sau o tai pe jumătate și o pui în dormitor, ca să poți respira mai ușor în timpul nopții.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »