Remedii naturiste / Problemele tale »

Leacuri din bătrâni care te scapă de răgușeală

Autor: Cristina Popescu | 20 ianuarie, 13:30 | 1 comentariu

Răguşeala apare atunci când vocea este stinsă, prea ascuţită, prea gravă sau „ca din butoi“. Apare des în laringită. Mai ales în cazul copiilor, această afecțiune nu trebuie lăsată să se agraveze.


Articole similare:

Remedii pentru răgușeală

Durerile în gât, răgușeala și răcelile au fost mereu tratate prin leacuri bătrânești, care au dat dovadă de eficiență maximă. Iată câteva leacuri din plante pentru răgușeală

Sirop din muguri de brad

Siropul din conuri şi muguri de brad este un veritabil medicament. Componentele principale ale mugurilor de brad sunt uleiul volatil, vitamina C şi alte principii active. Datorită acestor constituenţi, siropul obţinut se recomandă a fi utilizat în tratamentul afecţiunilor căilor respiratorii superioare.

E un bun expectorant, calmează tusea, răguşeala, fluidizează secreţiile bronşice, combate infecţiile urinare şi e un bun antiseptic. Stimulează sistemul imunitar, înlătură oboseala şi astenia. Diluat cu apă minerală, este o băutură reconfortantă, uşor de administrat mai ales copiilor.

Infuzie de sânziene

Se prepara o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau 2 cănipe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

Ceai de soc

Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau 2 căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

Miere şi suc de lămâie

Se administrează: 2 linguri de miere, 1 lingură de suc de lămâie în amestec, se ia 1 linguriţă la 3-4 ore - în prima zi, apoi se ia câte 1 linguriţă dimineaţa şi seara, timp de 30 de zile sau mai mult, cât timp este nevoie.

Amestec de plante

Se prepară o infuzie din anason, brusture, pătlagină, zmeur (frunze) - în părţi egale; 1 linguriţă din amestecul de plante la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau 2 căni pe zi; se consumă cald,timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 21 ianuarie 2016, 08:56
clicksanatate.ro
Adauga un comentariu »