Stil de viata&dieta / Nutritie »

La ce se folosește scorțișoara. Top 5 avantaje pentru sănătate

Autor: Stefania | 29 februarie, 17:05 | 4 comentarii

Scorțișoara (Cinnamomum zeylanicum) este un arbore foarte frumos, mereu verde, ce crește până la 15 metri înălțime și care se cultivă pentru scoarța sa aromatică. Scoarța de scorțișoară conține amidon, taninuri, mucilagii, cinamomimă, zaharuri și ulei esențial. Află beneficiile scorțișoarei.


Articole similare:

Scorțișoara (Cinnamomum zeylanicum) este un arbore foarte frumos, mereu verde, ce crește până la 15 metri înălțime și care se cultivă pentru scoarța sa aromatică. Scoarța de scorțișoară conține amidon, taninuri, mucilagii, cinamomimă, zaharuri și ulei esențial.

La ce se folosește scorțișoara – bun antiseptic, antimicrobian și stimulator al circulației

Scorțișoara era folosită, în principal, pentru acțiunea de stimulare și accelerare a circulației respiratorii, pentru acțiunea de mărire a secrețiilor digestive, pentru accelerarea contracțiilor uterine. Uleiul se folosea mai ales pentru acțiunea antiseptică. Uleiul esențial se folosește astăzi în aromaterapie pentru proprietățile sale: antidiareică, antimicrobiană, cardiacă, carminativă, hemostatică, de stimulare a circulației, antispastică și antihelmintică.

Pentru proprietățile ei extraordinare, scorțișoara previne cancerul și alungă migrenele. Previne dezvoltarea celulelor canceroase și poate alunga durerile de cap.

La ce se folosește scorțișoara – excelentă pentru scăderea glicemiei

În ultima vreme scorțișoara a fost studiată intens pentru efectele sale hipoglicemice. Diabeticii suferă de două ori mai mult de ateroscleroză decât restul populației, iar beneficiile scorțișoarei la persoanele cu diabet privesc în mod special aparatul cardiovascular. Ateroscleroza favorizează apariția accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic.

Un studiu recent a arătat că scorțișoara scade cu mult nivelul glicemiei, dacă este administrată corect. În doze de 1 până la 6 grame de scorțișoară pe zi, luată în doze fracționate, poate să scadă glicemia cu 18 până la 29% din valoarea inițială. De asemenea scade numărul trigliceridelor între 25-30% și colesterolul rău cu 7 până la 27%.

Pentru scăderea glicemiei, persoanele cu diabet pot consuma zilnic între un sfert și o jumătate de linguriță de scorțișoară înainte de fiecare masă, cu un pahar de apă sau de lapte.

La ce se folosește scorțișoara – respirație proaspătă cu scorțișoară

Un alt beneficiu extraordinar al scorțișoarei este că poate curăța foarte bine cavitatea bucală. De fapt, studiile au arătat că aceasta are proprietatea de a distruge bacteriile din gură. Astfel, scorțișoara nu doar miroase frumos, poate ajuta la înlăturarea respirației urât mirositoare. În plus, se știe că scorțișoara este unul din condimentele care se folosesc la prepararea untdelemnului sfânt, foarte frumos mirositor.

Mirosul foarte plăcut și profund al scorțișoarei ajută la îmbunătățirea memoriei, susțin unii specialiști. De altfel, este un foarte bun stimulent pentru creier, ajută la îmbunătățirea puterii de concentrare.

La ce se folosește scorțișoara – ajută în curele de slăbire

Acest condiment minune din bucătăria tuturor te poate ajuta să slăbești. Fiind foarte plăcută la gust, scorțișoara poate ține în loc de zahăr. Jumătate de linguriță de scorțișoară adăugată în mâncare poate contribui la pierderea în greutate. Așadar, obișnuiți-vă să folosiți scorțișoară la orez cu lapte, cafea, plăcinte, prăjituri și tarte.

La ce se folosește scorțișoara – precauții

Un ultim beneficiu este întărirea sistemului imunitar și revitalizarea întregului organism în perioadele de epuizare psihică și fizică. Se folosește în băuturi sănătoase, precum sucuri din fructe și legume.

Oricum, trebuie să iei măsuri de precauție când consumi scorțișoară. Uleiul esențial obținut din frunze și rămurele poate fi iritant pentru membranele mucoaselor, datorită conținutului în cinnamaldehidă și eugenol. Uleiul esențial obținut din scoarță este în sine iritant pentru dermă, de aceea se va utiliza în produse precis dozate, atât în uz intern, cât și extern.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 29 februarie 2016, 15:24
Cum sa faci bani in timpul liber! Oportunitatea anului vine acum printr-un senzational curs online si GRATUIT care te invata repede si usor cum sa faci bani in timpul liber! Citesti cateva lectii foarte captivante care te invata pas cu pas cum sa faci bani in timpul liber! Cand vrei si tu foarte mult acest curs, cere mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 29 februarie 2016, 18:30

Pas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Dana | 01 martie 2016, 00:40
Castiguri din prima luna!100-285 de euro lunar!Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 euro lunar (part-time)sau 285 euro lunar (full-time)acum din prima luna!Oferta este pentru toate localitatile tarii.Lucrati in timpul liber sau full-time la alegere.Activitatea este foarte usoara . Cerem si oferim seriozitate maxima!Pentru mai multe informatii , solicitati acum detalii unuia din membrii echipei noastre , la una din adresele noastre de email : [email protected]
4 Postat de: Negru Vasilica | 01 martie 2016, 17:03
Oferta nou-nouta! In premiera absoluta: cel mai nou program super-eficient prin care va puteti rotunji rapid veniturile lunare! Nu trebuie sa aveti niciun fel de experienta, veti invata totul cu noi, pas cu pas si metodic! Trebuie doar sa va hotarati acum! Cereti urgent mai multe detalii la adresa noastra de email:[email protected]
Adauga un comentariu »