Sanatatea ta / Ce te doare »

Îți este mereu sete? Iată de ce!

Autor: Cristina Popescu | 09 martie, 18:00 | 1 comentariu

În mod normal, setea se manifestă atunci când organismul nu primește suficientă apă, atunci când se consumă în exces alimente sărate sau în urma unui efort fizic susținut.


Articole similare:

Ce te faci însă atunci când setea nu dispare? Specialiștii susțin că există boli care pot perturba aportul de apă pe care îl primește organismul sau chiar nivelul de sare, astfel că apare senzația de sete continuă.

Iată, așadar, câteva motive ascunse pentru care îți este mereu sete!

Diabet

Urinarea frecventă sau în cantități mai însemnate decât de obicei reprezintă un simptom comun al diabetului - acesta este modul prin care corpul ,,scapă'' de excesul de zahăr. Astfel, din cauza urinării frecvente,  corpul pierde mai multe lichide într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât deshidratarea este inevitabilă.

Diabet insipid

Diabetul insipid este o afecţiune caracterizată prin sete intensă şi urinare frecvenţa şi în cantitate mare (volumul urinar depăşeşte 3 litri de urină pe 24 de ore). Această afecţiune nu are nici o legătură cu diabetul zaharat (care constă în concentraţie crescută a ,,zahărului” din sânge), cu toate că pot avea simptome comune (setea exagerată şi urinarea excesivă).

În cazul diabetului insipid este vorba de o problema cu un hormon numit vasopresină sau ADH (hormon antidiuretic) care, după cum o sugerează şi numele, are rolul de a limita cantitatea de urină.

Menstruația

În timpul menstruației, este foarte posibil să simți nevoia de a bea mai multă apă, iar acest lucru este perfect normal, întrucât nivelul de progesteron și estrogen poate afecta volumul lichidelor. De asemenea, în această perioadă organismul pierde și o cantitate însemnată de calciu, rezultatul fiind creșterea setei.

Gura uscată (xerostomia)

Gura uscată sau xerostomia este o boală cu care se confruntă milioane de oameni și se care se manifestă printr-o serie de simptome neplăcute: ipsa salivei sau aspectul vâscos al acesteia, buze uscate, cu aspect stafidit, mici porţiuni albicioase pe limbă, respiraţie neplăcută, gingii umflate de culoare roşu aprins, incapacitatea de a consuma alimente picante şi senzaţia permanentă de sete.

Alimentația

Alimentele cu efect diuretic precum țelina, sparanghelul, sfecla, lămâia, pepenele galben, ghimbirul sau pătrunjelul pot provoca sete, deoarece consumul acestora are ca efect o urinare mai frecventă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Vasilica Florina | 09 martie 2016, 23:03
Colaborare cu câştiguri din prima lună! 100-285 de euro lunar! Selectăm urgent persoane din toate localităţile ţării, pentru colaborare part-time sau full-time. Câştigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima lună, iar activitatea este extrem de simplă. Garantăm seriozitate maximă şi cerem acelaşi lucru. Pentru mai multe informaţii, solicitaţi detalii unuia dintre membrii echipei noastre. Trimiteţi un mail cu solicitarea “detalii” la adresa: [email protected]
Adauga un comentariu »