Actualitate »

Injecțiile cu acid hialuronic, cheia rejuvenării faciale

Autor: Maria Stoica | 24 martie, 17:05 | 0 comentarii

Produsele cosmetice de pe piață ne promit un aspect al pielii întinerit și sănătos, iar dermatologii recunosc, că este un singur ingredient care chiar funționează și revoluționează modul în care avem grijă de tenul nostru. Acela este acidul hialuronic. Tratamentele de acest fel, nu numai că dau un aspect mai întinerit, dar sunt benefice și pentru cei care au o piele sensibilă.


Corpurile noastre conțin aproximativ 15 grame de acid hialuronic, se găsește în aproape fiecare parte a corpului și are funcții multiple. Studiile științifice arată că această substanță îmbunătățește hidratarea pielii, stimulează producția de colagen din piele, funcționează ca un antioxidant, menține elasticitatea pielii, are o activitate antibacteriană și anti-inflamatoare.
 
”Acidul hialuronic se regăsește oricum natural în piele, deci sunt șanse foarte puține să existe reacții alergice după tratamentele faciale cu acid hialuronic. Substanța se află în cele mai mari concentrații în fluidele de la nivelul ochilor și cele ale articulațiilor. Practic, acidul hialuronic este cel mai folosit ca tratament pentru a preveni efectele îmbătrânirii, denumit de multe ori și fântâna tinereții. În ultimii ani, procedura a devenit o obișnuință pentru pacientele și pacienții mei, care sunt foarte atenți cu imaginea lor ”, spune dr. Silvia Stănculescu-Vasalos, chirurg estetician la Clinica Metamorphosis Center din București. 
 
Folosit în special pentru procedurile cosmetice, cum ar fi eliminarea imperfecțiunilor pielii și a ridurilor, acidul hialuronic este distrus natural de către organism, de aceea procedurile de injectare trebuie să fie repetate în mod regulat. 
 
”În funcție de organismul pacientului, și durata efectului injecției cu acid hialuronic poate varia. De principiu, se menține un timp de 3 până la 6 luni. Procedura este una foarte simplă, nu necesită prea mult timp. Se pot injecta zonele cu riduri adânci, zona buzelor, micile depresiuni ale feței, pomeții sau obrajii. Această procedură este cel mai des cerută de pacientele mele care au depășit vârsta de 40 de ani”, mai declară medicului estetician.
 
Acidul hialuronic este un ingredient esențial folosit ca tratament de întinerire de multe celebrități precum: Charlie Sheen, Tommy Lee Jones și Oprah Winfrey, care au ales un acid hialuronic folosit în special pentru eliminarea ridurilor sau pentru a da volum buzelor. 
 
Potrivit statisticilor anuale despre procedurile de chirurgie plastică, în 2015, au fost de 15,9 milioane de proceduri chirurgicale cosmetice minim-invazive efectuate în Statele Unite, cu o creștere de 2 la sută față de 2014. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »