Medicii raspund / Dragoste si sex »

În ce constă montarea unui sterilet?

Autor: Redactia | 29 noiembrie, 17:10 | 1 comentariu

„Am 30 de ani, un băieţel de 3 ani şi aş vrea să-mi montez un sterilet. Ce-mi puteţi spune despre această metodă contraceptivă? Îmi afectează şansele de a rămâne însărcinată pe viitor, prezintă riscuri pentru sănătate?” - Cristina Enăchescu, Bacău


Conf.dr. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog, Spitalul Elias


 

„V-aş indica un sterilet cu levonorgestrel, pe care-l puteţi scoate în cazul în care doriţi să mai aveţi o sarcină, altfel fiind protejată pentru 5 ani, după care îl veţi înlocui.

Acesta prezintă ca avantaje scăderea fluxului menstrual şi a intensităţii dismenoreei, dar şi o protecţie împotriva bolii inflamatorii pelvine.

Dintre efectele secundare v-aş menţiona rar acnee şi tulburări de ciclu menstrual în primele 6 luni de utilizare.”

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sonia | 15 februarie 2018, 08:31
ceea ce uita sa mentioneze dl.dr.este ca steriletul implica avorturi multiple.puteti ramane insarcinata cu sterilet,dar nu se va implanta embrionul si veti face avort spontan-chiar si fara sa stiti. mi se pare esential de mentionat acest aspect pt.ca suntem o tara ortodoxa si este lipsit de respect fata de pacient sa nu spui asa ceva.poate nu toate femeile sunt niste criminale psihotice ce cred ca avortul este ceva absolut natural.
Adauga un comentariu »