Actualitate »

Iată de ce nu e bine să folosești lumânări parfumate!

Autor: Alina Corneanu | 18 ianuarie, 11:40 | 1 comentariu

Obișnuiești să folosești des lumânări parfumate sau odorizante de cameră? Deși se numără printre metodele de reîmprospătare frecvent folosite în locuință, lumânările parfumate pot emana compuși nocivi care pot afecta destul de mult sănătatea.


Articole similare:

Specialiștii sunt de părere că fumul emanat de lumânările parfumate pot forma un cocktail periculos pentru sănătate, mai ales că multe dintre locuințe nu sunt bine ventilate bine și din cauza frigului nici nu aerisim corespunzător.

Pe perioada cercetării, oamenii de știință de la Centrul Național pentru Științe Atmosferice din cadrul Universității din New York (SUA) au folosit mai multe tipuri de lumânări parfumate pe care le-au folosit pentru a reîmprospăta aerul în șașe locuințe diferite.

În primă fază, a fost testat nivelul compușilor organici volatili din locuințe și au fost descoperite substanțe precum benzenul (substanță emanată și de țevile de eșapamanet de la mașini), dar și de alfa-pinen, compus frecvent folosit la fabricarea produselor de curățenie și de igienizare.

De asemenea, specialiștii au descoperit că lumânările parfumate mai conțin și limonen, substanță cu aromă de citrice. În combinație cu ozonul, acest compus citric poate duce la formarea formadelhidei, substanță folosită în procesul de îmbălsămare.

„Având în vedere că tot mai multe persoane folosesc lumânări parfumate sau odorizante cu diferite arome pentru a reîmprospăta aerul din locuință, bine este de știut că acestea pot avea efecte negative asupra sănătății. Unele dintre plantele pe care le avem în case pot să absoarbă substanțele emanate de astfel de produse“, a afirmat Alastair Lewis, profesor la Universitatea din New York.     
 

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 19 ianuarie 2016, 06:43
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
Adauga un comentariu »