Stil de viata&dieta / Nutritie »

Iată cele mai bune 6 sucuri de legume

05 ianuarie, 08:55 | 0 comentarii | 9488 vizualizari

Ce poate fi mai sănătos decât o salată asortată? Un suc de legume, ar spune specialiştii. Acesta „stoarce” toate vitaminele din legume şi le oferă organismului în starea lor naturală.

Specialiştii site-ului totulnatural.ro ne spun care sunt cele mai hrănitoare sucuri.

Sfecla roşie ne energizează

Conţine zaharuri, săruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Sucul e răcoritor, nutritiv şi energetic. Se recomandă în anemii, demineralizare, TBC şi chiar şi în cancer. E foarte folositor în cazul epidemiilor de gripă.

Este contraindicat diabeticilor. Se recomandă un pahar de suc de sfeclă pe zi, repartizat în trei reprize.

Spanacul, bun digestiv

Săruri minerale, oligoelemente, vitamine. Sunt ingredientele minune ale sucului de spanac, cu efecte remineralizante, antianemice şi tonice. Este recomandat în anemii, convalescenţe, rahitism, astenie fizică şi nervoasă, arsuri.

Este foarte bun pentru curăţarea întregului traiect digestiv. Consumat în cantitate de 500 ml pe zi a vindecat constipaţii cronice.

Sucul de cartofi tratează ulcerul

Conţine hidraţi de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine. Este indicat în gastrite, ulcere gastrice şi duodenale, diabet, litiază biliară, constipaţie.

Se bea o jumătate de pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o lună. Dacă nu poate fi suportat simplu, se poate amesteca cu miere, suc de morcovi sau lămâie.

Ţelină antioboseală

Este aperitiv, tonic al sistemului nervos şi general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseşte în astenie, surmenaj, convalescenţă, demineralizare, reumatism, gută, afecţiuni pulmonare, litiază urinară, impotenţă.

Se administrează câte 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi înainte de mese, sau câte 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile în cure intensive. Favorizând eliminarea excesului de apă din ţesuturi, poate fi folosit în cure de slăbire.

Ai reumatism? Bea suc de ceapă

Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfecţios, antisclerotic, antireumatismal.

Se utilizează în astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afecţiuni respiratorii (guturai, bronşită, astm), gripă, diabet, ateroscleroză, obezitate, impotenţă, prostatite, edeme. Se poate bea diluat cu apă, câte o jumătate de pahar de două ori pe zi.

Sucul de ridiche neagră calmează colicile biliare

E indicat în litiaze biliare, colecistite, insuficienţă hepatică, afecţiuni pulmonare, bronşite cronice, astm, reumatism, gută, rahitism, alergii, eczeme. Pentru a obţine sucul, se foloseşte ridichea cu tot cu frunze.

Se beau 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. În cazurile de litiază biliară, se beau zilnic câte 200-400 ml de suc.

Pasul 1

Spălaţi bine legumele sub jet de apă rece. Alegeţi-le pe cele mai coapte.

Pasul 2

Tăiaţi legumele în cubuleţe sau rondele. Îndepărtaţi cotoarele şi seminţele.

Pasul 3

Puneţi legumele în blender şi lăsaţi-le la pasat până se obţine o pastă.

Pentru că este obţinut din legume crude, proaspete şi neprelucrate termic, sucul îşi păstrează toate vitaminele.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »