Actualitate »

Iată ce ține la distanță problemele de memorie!

Autor: Alina Corneanu | 07 martie, 16:55 | 0 comentarii

Persoanele de vârsta a treia care obișnuiesc să folosească calculatorul au un risc mai redus să aibă probleme de memorie, susțin oamenii de știință americani.


Aceștia spun că activitățile pe care le presupune utilizarea calculatorului pot menține pentru mai mult sănătatea cerebrală, mai ales dacă persoanele îl folosesc pe măsură de înaintează în vârstă.

Concluziile cercetării au evidențiat faptul că folosirea calculatorului poate reduce cu 42% riscul de apariție a tulburărilor cognitive, care sunt deseori asociate cu demența.

Prin comparație, citirea revistelor sau a cărților poate scădea cu 30% riscul de apariție al problemelor de memorie, iar realizarea de produse artizanale (cum este împletitul) doar cu 16%.

La aceste rezultate au ajuns oamenii de știință de la Clinica Mayo din Arizona (SUA) după ce au efectuat un studiu la care au participat aproximativ 2.000 de persoane, cu vârsta de peste 70 de ani.

„Cercetarea noastră arată cât de important este să ne menține mintea ageră pe măsură ce înaintăm în vârstă. Este important să știm că folosirea calculatorului este o bună modalitate prin care putem să ținem la distanță probleme de memorie asociate vârstei a treia“, a afirmat Janina Krell-Roesch, autorul studiului și medic în cadrul Clinicii Mayo din Arizona.

Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul întâlnirii anuale a Academiei Americane de Neurologie.   

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »