Stil de viata&dieta / Nutritie »

Iată care sunt beneficiile consumului de ouă!

Autor: Maria Stoica | 25 martie, 15:40 | 2 comentarii | 2034 vizualizari

Când eram mică, îmi plăceau foarte mult ouăle, indiferent că vorbim de cele fierte, cele prăjite sau de omletă. Însă, mama nu îmi dădea voie să mănânc mai mult de două pe săptămână; îmi spunea că acestea nu sunt foarte bune pentru organism. Refuzam să cred asta! Eu ştiam doar că sunt delicioase. Şi mi se părea total nedreaptă această restricţie. Dar mama insista cu faptul că ouăle cresc colesterolul.


Anii au trecut, am reuşit cumva să mă auto-educ şi să mănânc foarte rar aceste alimente. Însă, acum am aflat o veste excelentă! Cercetătorii au spulberat un vechi mit alimentar: consumul de ouă nu duce la creşterea colesterolului. Din contră, aceste alimente au numeroase proprietăţi excelente pentru organism.

Iată  care sunt beneficiile consumului de ouă

Ouăle sunt bogate în vitaminele A, E, B1 (thiamină), B2 (riboflavină), B5 (acid pantothenic), B5 (piridoxina), B12 şi acid folic. În plus, aceste alimente conţin numeroase minerale: calciu, fier, fosfor, zinc şi seleniu. Pe de altă parte, ouăle sunt bogate în cholina – important în funcţionarea celulelor, în special a celulelor sistemului nervos.

Protejează ochii

Şi gălbenuşul este bogat în vitamine: A, D si E, iar culoarea este dată de conţinutul de luteină şi zeaxantină, doi compuşi recomandaţi pentru sănătatea ochilor, protejându-i de razele ultraviolete.

Trebuie să amintim şi faptul că ouăle sunt foarte bogate în antioxidanţi, conţinând şi luteină şi zeaxantină, care au un efect protector asupra ochilor – pe lângă multe alte beneficii.

Oul, o adevărată comoară în curele de slăbire

De asemenea, ouăle au un scor de saţietate mare (un indicator care arată cât de mult anumite mâncăruri conduc la senzaţia de “plin” satisfăcând apetitul). Însă, chiar dacă oul este un produs foarte hrănitor, el nu îngraşă.

Mai mult decât atât, scopul multor diete este scăderea cantităţii de albumine din regimul alimentar, iar oul cu cele 13% proteine şi 80 de kcal este o adevărată comoară pentru o dietă. Din acest motiv, ouăle sunt considerate o mâncare ideală pentru slăbit.

Previne cancerul de sân la femei

Printre beneficiile consumului de ouă (în special gălbenuş crud) se numără: prevenirea degenerării maculare şi a cataractei, buna funcţionare a sistemului nervos, creşterea imunităţii (prin conţinutul natural de vitamina D), reducerea inflamaţiilor şi alergiilor, prevenirea cancerului de sân la femei, creşterea sănătăţii părului şi unghiilor, îmbunătăţirea memoriei, buna funcţionare a ficatului, prevenirea stress-ului oxidativ.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Crina | 30 martie 2016, 06:30
O oferta NOUA! BANI din prima luna!1oo-285 de euro lunar! Avem vevoie IMEDIAT de oameni extrem de seriosi si care vor sa COLABOREZE cu noi URGENT intr-o activitate part-time sau full-time,la alegere,cu castiguri RAPIDE de 1oo de euro lunar(part-time) sau 285 euro lunar(full-time),din prima luna!Cand doriti mai multe informatii,trimiteti textul "INFO"la adresa de email:crina.stefanut@yahoo.com
2 Postat de: Viorel | 31 martie 2016, 19:23
De ce suntem vazuti peste tot! O oferta, daca nu e serioasa, este vazuta un timp, apoi dispare. Insa noi suntem deja de ani de zile pe piata si suntem vazuti din ce in ce mai des! De ce! Pentru ca aici totul este extrem de serios! Cautam colaboratori la fel de seriosi, care vor cu putere sa-si cladeasca un viitor mai bun. Solicitati acum informatii la adresa de email: ioan_viorel2006@yahoo.com
Adauga un comentariu »