Stil de viata&dieta / Nutritie »

Greșeli pe care trebuie să le eviți când gătești pui

24 martie, 12:10 | 1 comentariu

Știm că puiul este adesea introdus în rețetele tale, și, până la urmă, de ce nu ar fi? Este accesibil, se gătește repede și este un ingredient de bază pentru multe rețete delicioase (mai ales atunci când vorbim de pui de țară, care dă un gust inconfundabil supelor și mâncărurilor tale).


Dar, pentru că poți face o serie de greșeli atunci când gătești pui, am făcut o listă cu cele mai comune erori pe care trebuie să le eviți, astfel încât să te bucuri la maximum de acest aliment.

Gătirea puiului dezosat și fără pieliță

Dacă nu ești cel mai mare fan al pieliței, o poți da jos, dar numai după ce puiul a fost gătit. Atât oasele, cât și pielița mențin carnea de pui umedă cât este gătită, astfel încât grăsimea din pui să ajute la obținerea unei texturi mai bune. Cu alte cuvinte, dacă alegi să dezosezi și să cureți puiul de pieliță, cel mai probabil vei obține o bucată de carne uscată.

Decongelarea puiului pe masă sau cu apă fierbinte

Oricât te-ai grăbi, nu încerca niciodată să dezgheți carnea de pui cu apă caldă sau fierbinte, deparece, folosind această metodă, le permiți bacteriilor să se înmulțească. La fel de periculos este și să lași carnea să se dezghețe într-un vas sau pe o suprafață din bucătărie.

Chiar dacă în principiu agenții patogeni mor în momentul în care gătești produsul, există riscul ca bacterii ca Salmonella sau E.coli să rămână în bucătărie. În plus, carnea își pierde calitatea dacă o dezgheți în apă fierbinte sau la temperatura camerei.

Astfel, carnea de pui se dezgheață în frigider, în apă rece. Trebuie să știi că poate dura până la două zile pentru ca puiul să se dezghețe complet, în funcție de dimensiunea sa.

Citește continuarea articolului pe totuldespremame.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alessandra | 08 aprilie 2016, 13:47
Oportunitate in timpul liber!
Cautam urgent colaboratori care vor sa castige comisioane prin colaborare la domiciliu! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii, trimiteti un email cu textul "INFO" la [email protected]
Adauga un comentariu »