Viata sexuala / Sex&dragoste »

Gimnastica intimă îmbunătățește viața sexuală

Autor: Mădălina Hârjoi | 10 martie, 11:15 | 2 comentarii

La-ndemâna oricui și ușor de efectuat, exercițiile pentru tonifierea mușchilor perineului îmbunătățesc viața intimă. Cunoscute și sub denumirea de exercițiile Kegel, gimnastica musculaturii pelviene ajută femeile să nască mai ușor și previn incontinența urinară.


Exercițiile, numite după medicul ginecolog Arnold Kegel, care a scris despre ele pentru prima dată în 1948, pot fi făcute atât de femei, cât și de bărbați.

Kegel a elaborat acest set de exerciții din rațiuni medicale: nașteri naturale mai ușoare, recuperarea rapidă după naștere, prevenirea prolapsului genital (deplasare anormală în jos a unui organ anatomic sau a unei părți de organ, în urma tasării mijloacelor de fixare) și în tratarea incontinenței urinare. S-a descoperit că acest tip de gimnastică nu are beneficii doar asupra sănătății, ci și a vieții sexuale.

Mușchii care trebuie exersați sunt cei implicați în procesul urinării. Pelvisul susține uterul, vezica, intestinul subțire și rectul și, cu cât mușchii din această zonă sunt tonifiați, cu atât contracțiile din timpul orgasmului vor fi mai puternice și senzațiile mai intense.

Cum se fac

•    Găsește mușchii corect. Pentru a identifica mușchii pelvieni, încordează-te când încerci să stopezi urinarea.     

•    Perfecționează-ți tehnica. Golește-ți vezica, strânge mușchii, ține contracția 5 secunde, iar apoi relaxează-te încă 5 secunde. Încearcă să faci asta de 4 sau 5 ori la rând.

•    Repetă exercițiile de 3 ori pe zi.

Când poți să le faci

Asigură-te că acest tip de gimnastică face parte din rutina de zi cu zi. Exercițiile pot fi făcute când citești o carte, când stai pe canapea sau în picioare.

Vania Limban
Consultant sănătate intimă femei, Active Family Center
0722.288.856

Gimnastica intimă, în funcție de metodele folosite, tonifică musculatura superficială și profundă a perineului, în speță mușchii ridicători anali și „mușchiul feminității“, cum este supranumit mușchiul bulbo-cavernos din grosimea pereților vaginului.

Este excelentă în pregătirea pentru nașterea naturală cu perinul intact, în retonifierea perineului după naștere, în afectiuni urogenitale (incontinența urinară, prolaps genital sau după operații) și la menopauză.

Exercițiile Kegel au efect excelent asupra musculaturii perineale superficiale, pentru tonifierea musculaturii profunde putându-se apela la Epi-No, un dispozitiv recomandat de medicii și moașele din Germania.

Aceste exerciții sunt recomandate oricărei femei preventiv după ce și-a început viața sexuală, sau în diferite etape ale vieții, când apar primele simptome de perineu slăbit.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Emi | 10 martie 2015, 09:23
Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Iulian | 11 martie 2015, 11:06
'INFO [email protected]

INFO [email protected]

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

INFO [email protected]

INFO [email protected]
Adauga un comentariu »