Actualitate »

Ghid de supravieţuire la temperaturi scăzute

07 ianuarie, 13:25 | 1 comentariu

Numărul persoanelor care, din cauza temperaturilor scăzute, au ajuns la spital în ultima perioadă este în creştere. Fie că a fost vorba de hipotermie, fie de traumatisme cauzate de polei, iarna a adus multe neplăceri, în special celor în vârstă. Medicul primar de urgenţe Tudor Ciuhodaru oferă câteva sfaturi pentru această perioadă friguroasă.


Articole similare:

Regimul termic scăzut creează probleme majore de sănătate în special grupelor de risc, precum copii, vârstnici sau persoane cu afecţiuni cardiace, respiratorii sau neurologice.

„Adesea sunt cazuri cu patologie cardiacă ori respiratorie determinată sau agravată de frig. Cel puţin jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool, iar căderea în stradă în frig şi umezeală face ca gravitatea acestor cazuri să crească. Trebuie evitat consumul de alcool atunci când sunt temperaturi scăzute pentru că falsa senzaţie de încălzire iniţială este asociată cu pierderile importante de căldură din cauza vasodilataţiei şi cu riscul crescut de instalare a degerăturilor şi a hipotermiei”, avertizează doctorul Ciuhodaru.

Sfaturi pentru pietoni

“Pentru a nu fi afectaţi de frig, sunt recomandate evitarea deplasării la primele ore ale dimineţii sau seara, când temperaturile sunt scăzute, protecţia feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură, purtarea de încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia sangvină la nivelul membrelor, consumul de lichide calde, evitarea expunerii prelungite la frig şi alternarea cu repausul în spaţii încălzite precum cele publice (magazine, staţii de benzină, gări), dar şi evitarea imobilizării prelungite prin asigurarea unei activităţi fizice”, ne recomandă Ciuhodaru.

Citește continuarea articolului AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 09 ianuarie 2016, 07:20
Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii.
Detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »