Actualitate »

Ghid de supraviețuire la temperaturi scăzute

30 decembrie, 14:25 | 2 comentarii

Două persoane au murit de frig iar numărul celor care se prezintă la spital, înca de la primele ore ale dimineţii, după expunerea la temperaturile scăzute, e în continuă creştere. Adesea sunt cel puţin 5-10 cazuri cu patologie cardiacă sau respiratorie determinată sau agravată de frig.


Cel puţin jumatate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool iar căderea în stradă în frig şi umezeală face ca gravitatea acestor cazuri să crească.

Regimul termic al acestei perioade vă poate crea probleme majore de sănatăte mai ales dacă aparţineţi grupelor de de risc precum copiii sau vârstnicii sau sunteţi printre cei cu afecţiuni metabolice, cardiace, respiratorii sau neurologice.

Recordul de hipotermie de la Spitalul de Urgenţe a fost la un pacient de 72 de ani ce a consumat alcool la un vecin şi apoi a plecat acasă, dar pe drum a căzut şi a adormit, fiind găsit de o rudă dupa câteva ore.

Pacientul a stat in frig şi a intrat în şoc hipotermic într-o noapte în care temperaturile au scăzut şi sub 0 grade. Pacinetul avea temperatura de 21 de grade, fiind în colaps şi prezenta şi tulburări de ritm cardiac. A fost resuscitat mai multe ore şi a beneficiat de măsuri de încălzire activă şi pasivă în UPU concomitent cu tratatamentul etilismului acut la o alcoolemie de peste 5g o%.

Pentru a nu fi afectaţi de frig vă recomandăm evitarea deplasării la primele ore ale dimineţii sau seara, când temperaturile sunt extrem de scăzute, alegeţi haine groase care să va asigure protecţia feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de caldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor, consumul de lichide calde, evitarea expunerii prelungite la frig şi alternarea expunerii cu repausul în spaţii încălzite precum cele publice, magazinele, staţiile de benzină, gări, precum şi evitarea imobilizării prelungite şi asigurarea unei activităţi fizice.

Citește continuarea articolului AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 31 decembrie 2015, 06:55
Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 01 ianuarie 2016, 06:26
Castigi bani online! A aparut acum o oportunitate foarte serioasa prin care poti sa castigi bani online! Lucrezi comod, acasa la tine, in fata calculatorului si castigi bani online! Totul e foarte serios si cautam oameni foarte seriosi! Cand doresti mai multe detalii, cauta-ne la adresa de [email protected]
Adauga un comentariu »