Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Frunzele de măslin țin tensiunea sub control

Autor: Mădălina Hârjoi | 10 martie, 10:35 | 1 comentariu

Mici, groase, în formă de suliță și de un verde-argintiu, frunzele de măslin ascund calități excepționale, având aplicații terapeutice dovedite științific.


Articole similare:

Originar din Siria, măslinul este utilizat din timpuri străvechi. Babilionienii și egiptenii foloseau frunzele pentru a trata febra, malaria, bolile digestive, iar în Evul Mediu, datorită proprietăților antibacteriene pe care acestea le au, erau recomandate în ciumă și holeră.

De ajutor în hipertensiune

Potrivit mai multor studii efectuate în Elveția, Italia, Egipt și Spania, extractul de frunze de măslin reduce tensiunea arterială, după o cură de 8 săptămâni.

În cadrul unei cercetări, persoanele cu hipertensiune au primit capsule cu extract din frunze de măslin (între 500 și 1000 mg), în fiecare zi, timp de 2 luni. Rezultate foarte bune au obținut pacienții care au luat doza mai mare.

Previn ateroscleroza

Extractul de frunze de măslin este un remediu la-ndemână care previne depozitarea colesterolului pe pereții vaselor sangvine, arată un studiu realizat de oamenii de știință africani.

Aceștia spun că leacul scade cu până la jumătate riscul apariției aterosclerozei.
În plus, consumate sub formă de pulbere, în asociere cu ulei de măsline virgin, frunzele de măslin previn formarea cheagurilor de sânge și deplasarea lor.

Scad colesterolul

În cazul în care ți-ai făcut analize și medicul ți-a spus că ai colesterolul „rău“ mare, urmează o cură cu extract de frunze de măslin. Mai multe cercetări recente arată că valorilor colesterolului scad cu 17% dacă sunt administrate în fiecare zi între 800-1000 mg de extract de frunze de măslin, 4 săptămâni.

Cercetătorii spun însă că se obțin aceste rezultate numai dacă tratamentul este însoțit și de o dietă în care au fost înlocuite grăsimile animale cu ulei de măsline virgin.

Tratează cistita

Te confrunți cu durere sau arsură în timpul urinării, senzații de înțepeneală în partea de jos a spatelui și simți nevoia frecventă de a urina, fără a elimina însă o cantitate normală?

Este posibil să fie vorba de cistită. De ajutor în această problemă este cura cu extract de frunze de măslin, timp în care se iau 1.200 mg zi de zi, 2 săptămâni. Tratamentul este eficient în caz de infecție cu E.coli (care produc 80-90% din infecțiile urinare) și cu Staphylococcus aureus.

Bune contra herpesului

Dacă ai herpes bucal, ține 14 zile o cură cu extract de frunze de măslin (800-1200 mg /zi). Concomitent, aplică de 3 ori pe zi pe locul afectat, câteva minute, o pastă pe care o obții din combinarea unei capsule cu extract de frunze de măslin și 1-2 picături de tinctură de coada-șoricelului.

Reduc simptomele gripei

Febra, durerile de cap, cele musculare și vertijul sunt semne evidente ale gripei. Pentru a preveni complicațiile și a grăbi vindecarea, este bine să iei măsuri din timp.

Încă din faza incipientă ia câte 1.200 mg de extract de frunze de măslin. Urmează cura 10-14 zile. Atenție! Cei cu infecții grave se pot confrunta cu stări de greață, oboseală și dureri de cap în primele zile de administrare a extractului de măslin.

Adjuvant în pneumonie și tuberculoză

Bacteriile Klebsiella pneumoniae și Mycobacterium tuberculosi sunt vinovate de apariția pneumoniei și a tuberculozei. Întrucât frunzele de măslin au efecte antiinfecțioase, pe lângă tratamentul recomandat de medic, poți încerca o cură cu extract de frunze de măslin, 30 de zile. Fă pauză 15 zile, după care reia tratamentul.

Știai că...
... incidența cancerului este mai scăzută în țările în care se consumă frunze de măslin, sub formă de ceai sau de macerat în ulei? Mai mult decât atât, studii recente arată că extractul de frunze de măslin previne apariția tumorilor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dorina | 10 martie 2016, 11:00
Activitate noua si usoara! Vrei sa castigi mai multi bani lucrand la domiciliu? Acum este timpul sa iei hotararea care iti va imbunatati simtitor situatia financiara! Avem nevoie de oameni ambitiosi si seriosi! Trebuie sa incepi chiar acum! Cere urgent mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »