Actualitate »

Fructele care au grijă de sănătatea creierului

Autor: Alina Corneanu | 14 martie, 13:10 | 1 comentariu

Persoanele de vârsta a doua care obișnuiesc să consume des afine au un risc mai redus să fie diagnosticate cu demență mai târziu, potrivit oamenilor de știință americani.


Articole similare:

Explicația specialiștilor este una simplă: unul dintre compușii din fructe este cel care poate să îmbunătățească activitatea creierului și să oferă protecție împotriva Alzheimerului.

Bine de știut este că aceste fructe au un rol important în prevenirea bolii, chiar dacă persoana nu ia preventiv un medicamente în acest sens.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati (SUA) au analizat starea de sănătate a 47 de femei și bărbați, cu vârsta medie de 68 de ani, care erau diagnosticați cu insuficiență cognitivă ușoară (manifestată frecvent prin pierderi ușoare de memorie).

În primă fază, o parte dintre participanți au primit o pudră placebo, în timp ce ceilalți una pe bază de afine uscate, pe care le-au luat zilnic, timp de patru luni.

În paralel, voluntarii au fost supuși la începutul și sfârșitul studiului la mai multe teste care le-au verificat abilitățile cognitive.

Astfel, rezultatele obținute au arătat că participanții din cel de-al doilea grup, cei care au consumat pudră de afine, au obținut valori mai mari la teste și aveau o capacitate cerebrală mai bună.

„S-au observat mai multe îmbunătățiri în ceea ce privește funcțiile creierului la voluntarii care au consumat pudră obținută din afine uscate. Mai mult, scanările cerebrale au arătat că aceștia aveau și o mai bună activitate a creierului, spre deosebire de ceilalți voluntar“, a afirmat Robert Krikorian, cercetător în cadrul Universității din Cincinnati.

Specialiștii sunt de părere că aceste beneficii se datorează antocianilor din fructe, substanțe care se găsesc în cantitate mare în fructele de pădure.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Catalina | 14 martie 2016, 23:11
Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va asteptam urgent in echipa noastra, pentru a colabora cu noi si pentru a castiga 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate deosebit de simpla si de viitor. Garantam seriozitate absoluta si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
Adauga un comentariu »