Stil de viata&dieta / Nutritie »

Fructe recomandate diabeticilor

Autor: Stefania | 11 februarie, 18:20 | 1 comentariu | 7097 vizualizari

Însă, nu toate fructele au un indice glicemic foarte ridicat, deci pot fi consumate cu încredere și de diabetici. Cu toate acestea, mare grijă, acestea pot fi consumate în porții mici, evitându-se consumul de fructe uscate sau compoturi.


Articole similare:

Diabetul este o boală cu multe restricții în ceea ce privește alimentația. Fructele conțin zahăr și se știe că nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet. Însă, nu toate fructele au un indice glicemic foarte ridicat, deci pot fi consumate cu încredere și de diabetici. Cu toate acestea, mare grijă, acestea pot fi consumate în porții mici, evitându-se consumul de fructe uscate sau compoturi.

Fructe recomandate diabeticilor  - fructele de pădure, excelente surse de vitamine pentru diabetici

Afinele, și în general fructele de pădure, reprezintă o sursă foarte bună de minerale, precum calciu, zinc, seleniu, fosfor, mangan și fier. Consumul de afine și alte fructe de pădure ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism, fiind foarte benefice și pentru sistemul cardio-vascular sau memorie.

Caisele sunt alte fructe recomandate diabeticilor, deoarece au doar 17 calorii, conțin multe fibre și antioxidanți puternici, ca zeaxantina și luteina. Caisele aduc un aport important de vitamina A, fiind foarte bune pentru prevenirea îmbătrânirii pielii.

Cireșele, la fel de bogate în antioxidanți, sunt perfecte pentru diabetici. Acestea conțin de 19 ori mai mult betacaroten, un antioxidant puternic, decât căpșunele și afinele. Pe lângă faptul că reglează somnul datorită conținutului de melatonină, cireșele scad glucoza din sânge și reduc colesterolul, fiind bune și pentru calmarea durerilor articulare.

Fructe recomandate diabeticilor  - kiwi, un fruct minune pentru toată lumea

Kiwi este un fruct extrem de bogat în vitamine și minerale și este perfect și pentru diabetici. Un fruct de kiwi mare are cam 56 de calorii și este recomandat atât pentru reducerea riscurilor de boli cardiace, cât și pentru suferinzii de diabet. În plus, stimulează imunitatea, ajută în insomnii și ajută la prevenirea dezvoltării de ADHD.

Merele sunt bogate în fibre și au un conținut scăzut de calorii. În popor se zice că un măr pe zi poate ține multe boli grave departe. Acestea împiedică absorbția de colesterol rău în organism, fiind recomandate și pentru prevenirea bolilor cardiace. Mai mult, merele țin departe constipația și problemele care pot apărea din cauza acesteia, precum cancerul de colon.

Fructe recomandate diabeticilor – perele, un fruct ce nu trebuie evitat nici de diabetici

Perele au foarte multă apă, 80% și multe fibre, vitamine și minerale. În plus, perele au un indice glicemic foarte mic, de aceea sunt recomandate fără probleme persoanelor care suferă de obezitate, boli coronariene și diabet. În plus, sunt foarte bune în tratarea gutei, durerilor de gât, febrei și inflamațiilor.

Piersicile sunt gustoase și aromate și pot fi consumate și de către diabetici. Conțin vitamina A, fiind excelente pentru ten și piele, dar ajută enorm și în probleme legate de digestie, afecțiuni ale sistemului nervos, anemie și hipertensiune.

Alte fructe ce pot fi consumate de persoanele cu diabet sunt și: portocalele, pepenele galben, prunele (nu și cele uscate), rodiile și strugurii (nu și stafidele).

Sursa: sfatnaturist.ro

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Negru Vasilica | 14 februarie 2016, 18:24


Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email:[email protected]
Adauga un comentariu »