Stil de viata&dieta / Nutritie »

Fructe cu puteri vindecătoare

Autor: Elena Diaconu | 08 martie, 11:00 | 2 comentarii | 7141 vizualizari

Din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, anumite alimente sunt cunoscute pentru proprietăţile lor terapeutice. Printre cele mai importante fructe care au beneficii importante aspra organismului se numără strugurii, prunele şi merele.


Strugurii

Hipocrate considera că bobul de strugure e un fel de “pilulă magică”, în stare să poată tămădui numeroase afecţiuni. Bogaţi în vitaminele A, B, C , săruri minerale şi oligoelemente, strugurii redau tonusul muscular şi nervos, sunt un bun diuretic şi laxativ şi au un rol important în regenerarea pielii.

Aceştia sunt recomandaţi în tratarea anemiei, în convalescenţă, demineralizări, surmenaje, astenie, obezitate, edeme, tulburări digestive, constipaţie, dermatoze, artrite, reumatism, gută, îngrijirea tenului. Strugurii pot fi consumaţi ca atare sau sub formă de suc.

Prunele

Bogate în vitaminele A, B, C, hidraţi de carbon, albumine, săruri minerale (de fier, calciu, fosfor, potasiu, magneziu) şi oligoelemente, prunele tratează o serie de afecţiuni. Pe lângă faptul că reprezintă un stimulent nervos, prunele sunt recomandate în reumatism, intoxicaţii alimentare, constipaţie, gută, astenie, insomnii, dar şi în afecţiuni respiratorii, precum gripă, guturai, tuse sau răguşeală.

Pentru combaterea afecţiunilor intestinale se recomandă consumul a 2-4 prune pe zi, iar în cazul unei constipaţii cronice se vor consuma pe stomacul gol, 10-12 prune, cu pâine de secară sau graham. De asemenea, şi sucul preparat din prune are aceleaşi efecte ca şi prunele consumate ca atare.

Merele

Un măr conţine în proporţie de 75% apă, provitamina A, vitaminele B1, B5, B6, C, biotină, celuloză, săruri minerale şi proteine. Consumul de mere, în mod constant, contribuie la o bună funcţionare a organismului, din toate punctele de vedere.

Merele sunt indicate în astenie fizică şi intelectuală, surmenaj, convalescenţă, graviditate, anemie, demineralizare, sedentarism, gută, constipaţie, obezitate. De asemenea, merele reduc ţesutul adipos, elimină toxinele şi ameliorează afecţiunile biliare.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Anghelv | 17 martie 2013, 08:18
Există o pastilă numită Nanoxin făcută din tot felul de sâmburi de struguri,migdale... Oare e bună pt noi?
Aceste fructe mai sunt bune dacă ai diabet de tip 2?
2 Postat de: Rodica | 23 august 2015, 20:13
O sansa minunata! Bani rapid! Ar fi bine sa te hotarasti foarte repede, pentru ca nu ai ce pierde! Suntem o echipa in plina ascensiune si avem nevoie in continuare de colaboratori foarte seriosi, motivati, cu viziune, interesati de castiguri frumoase si rapide, cu o munca extrem de placuta si interesanta, in timpul liber. Cere acum mai multe detalii la adresa de email:jurjacr@yahoo.com
Adauga un comentariu »