Sanatatea ta / Ce te doare »

Frigul agravează durerile de oase

Autor: Claudia Georgevici | 02 ianuarie, 10:05 | 2 comentarii

Principalul motiv care aduce la medic pacienții cu artroză este durerea. Aceasta diferă, în funcție de stadiul bolii și de activitatea fizică.


Articole similare:

Artroza este o boală progresivă, iar în stadiu inițial, adesea este lipsită de simptome. Principalul simptom este durerea, în primul stadiu al bolii fiind accentuată în timpul efortului fizic și redusă în repaus.

Pe măsură ce boala avansează, durerea este constantă, indiferent de activitate fizică sau de momentul zilei. Durerea este, de obicei, accentuată în condiții de frig și umezeală.

De altfel, artroza este una dintre problemele de sănătate influențate cel mai mult de perturbările atmosferice. Acest lucru se explică prin faptul că astfel de schimbări de vreme (ger și umezeală) sunt percepute de receptorii de la nivelul articulațiilor.   

Mai apar rigiditatea și senzația de instabilitate la nivelul articulațiilor. De asemenea, articulațiile se pot deforma sau pot produce zgomote. Roșeața și căldura în locul afectat, precum și tulburările de mers și limitarea mișcărilor sunt alte neplăceri prezente la cei cu artroză.

Nu confunda artroza cu artrita

Adesea, artroza este confundată cu artrita și invers. Cele două afecțiuni au în comun durerea de articulații. Artrita este o afecțiune inflamatoare a articulațiilor, în vreme ce artroza este mai degrabă o boală „mecanică”.

În artrită, durerile sunt prezente indiferent de momentul zilei sau de activitate. Artrita reumatoidă este o boală autoimună, în cadrul căreia sistemul imun atacă țesuturile articulare și pe cele conjunctive.   

Știai că...
...aproape 200.000 de români cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani suferă de artroză?


Artroscopia „vede” articulațiile

Folosită atât în scop diagnostic, cât și terapeutic, artroscopia permite, printre altele, diagnosticarea artrozei la nivelul genunchiului, șoldului, umărului sau cotului.

Artroscopia este o procedură chirurgicală pe care medicii ortopezi o folosesc pentru a diagnostica sau pentru a trata diverse boli care afectează articulațiile. Prin această metodă, medicul ortoped vizualizează articulaţiile, ligamentele şi cartilajiul, cu ajutorul artroscopului.

Acesta este un instrument prevăzut cu o sursă de lumină şi cu o cameră video în miniatură, ce permite vizualizarea pe un monitor a imaginilor mărite de la nivelul porţiunii investigate sau tratate.

Procedura presupune efectuarea unei mici incizii (de aproape 1 centimetru) la nivelul articulației. Intervenția se face cu anestezie rahidiană (în coloană), rareori generală.  

Ce analize mai sunt necesare

Pentru a pune diagnosticul de artroză, medicul recomandă mai multe analize medicale, printre care:

RADIOGRAFIA permite vizualizarea vârfurilor osoase numite ciocuri, precum și a spațiului dintre oase, deteriorarea cartilajului și alte semne sugestive de artroză.

RMN-ul. Imagistica prin rezonanță magnetică este recomandată în cazul în care readiografia nu oferă suficiente informații pentru diagnosticarea artrozei.   

ECOGRAFIA musculo-scheletală este adesea recomandată pentru depistarea artrozei genunchiului. Această investigație permite aprecierea structurii cartilajului articular și a spațiilor articulare.  

ANALIZELE DE SÂNGE sunt prescrise pentru a diferenția artroza de alte boli precum artrita reumatoidă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stela | 02 ianuarie 2016, 13:30


Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]


2 Postat de: Georgiana | 02 ianuarie 2016, 14:17
Cea mai selecta oferta! Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »