Actualitate »

Excesul caloric, asociat cu apariția cancerului de colon

Autor: Alina Corneanu | 19 ianuarie, 13:30 | 2 comentarii

Până acum se credea că obezitatea este asociată cu un risc crescut de cancer de colon, iar rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat exact care este legătura.


Articole similare:

Oamenii de știință americani susțin că o dietă bogată în calorii poate infleunța unul dintre hormonii de la nivel intestinal, ceea ce poate favoriza dezvoltarea celulelor canceroase, respectiv apariția cancerului de colon.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii după ce au efectuat mai multe teste în laborator, pe cobai. După ce au studiat schimbările din organism, în funcție de tipul de dietă pe care îl urmau, specialiștii au descoperit că excesul de grăsimi și de carbohidrați din dietă este unul dintre factori cheie care predispun la apariția cancerului de colon.

Astfel, cercetătorii sunt de părere că un consum mare de calorii zilnic au poate influența hormonul cunoscut sub numele de guanylin, cel care poate afecta flora de la nivel intestinal, dar și riscul de apariție a celulor maligne.

„Este bine ca persoanele să știe că excesul caloric nu numai că duce la apariția obezității, ci este asociat și cu cancerul de colon. Vom continua să efectuăm cercetări pe eșantioane mai mari, tocmai pentru a descoperi o soluție și pentru a preveni acest tip de cancer“, a afirmat Scott Waldman, cercetător șef la Universitatea „Thomas Jefferson“ din SUA.     
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 20 ianuarie 2016, 07:32
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat
2 Postat de: Alina | 08 mai 2018, 21:31
eu am avut probleme serioase cu constipatia si tranzitu intestinal lent o buna perioada de timp... pana am dat peste un produs pe baza de plante vegetal 100% ,mi l a recomandat o prietena veche din liceu ea l a incercat si a avut rezultate f bune rapid inca din prima saptamana de la administrare ,nu creeaza nici un fel de dependenta ,l am achizitionat de pe site ul Pro-naturals.ro ,transportul a fost gratuit.,./;;.,,;;
Adauga un comentariu »