Actualitate »

Dormi cu gura deschisă? Iată ce riști!

Autor: Alina Corneanu | 08 februarie, 12:40 | 1 comentariu

Persoanele care obișnuiesc să doarmă cu gura deschisă au un risc mai ridicat le fie afectată dantura, la fel de mult ca și atunci când ei consumă câte o băutură acidulată înainte de culcare, atenționează oamenii de știință.


Articole similare:

Explicația specialiștilor este una simplă: respirând cu gura deschisă și stratul de protecție produs de salivă la nivelul dinților se usucă mai ușor, ceea ce presupune și mai puțină protecție împotriva bacteriilor care produc aciditate și care afectează sănătatea dentară.

Mai exact, procesul de eroziune dentară cauzat de aciditatea mare poate favoriza apariția cariilor, dar și a altor afecțiuni stomatologice.

Dintre pozițiile de somn, cea pe spate predispune cel mai mult la respirație cu gura deschisă, respectiv apariția problemelor dentare.

După ce au analizat modul în care respiră în timpul somnului la mai mulți voluntari, cercetătorii au ajuns la concluzia că respirația cu gura deschisă poate afecta în timp sănătatea dentară.

Un risc mai mare îl au persoanele care suferă de apnee obstructivă în somn, dar și pacienții care sunt diagnosticați cu astm.

„Aceasta este prima cercetare care analizează schimbările care pot apărea la nivel oral în timpul somnului, dar și cum pot acestea să afecteze sănătatea dentară. Respirația cu gura deschisă se numără printre factorii care pot duce în timp la apariția cariilor“, a afirmat Joanne Choi, cercetător în domeniul somnului la Universitatea Otago din Noua Zeelandă.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Elena | 08 februarie 2016, 15:21
Invata sa faci bani! Invata sa faci bani, cu un curs exceptional si GRATUIT! Pas cu pas, cu multe detalii clare si simple, invata sa faci bani! Cand vrei cu maxima seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email:
[email protected]


Adauga un comentariu »