Sanatatea ta / Ce te doare »

Din ce cauză apar furunculii în zona intimă

Autor: Ramona Liță | 18 mai, 12:00 | 0 comentarii

Furunculul apărut în zona intimă, numit în termeni medicali și furunculoză, reprezintă o problemă de sănătatea ce poate avea un impact destul de mare atât asupra binestării pacientului cât și a relației de cuplu.


Asociat adesea cu disconfort, durere, miros neplăcut, în timp poate duce la o deteriorare a relaţiilor intime, mai ales datorită faptului că afectează încrederea şi respectul persoanei afectate.

Cauzele apariției furunculilor

Conform specialiștior, unele din cauzele care duc la apariția furunculozei sunt diabetul zaharat, foliculita, hiperhidroza, obezitatea.

De asemenea fumatul, igiena precară sau epilarea cu lama sunt alți factori de care trebuie să ții cont dacă te confrunți cu această afecțiune. Există foarte mulți factori care pot favoriza această problemă printre care se regăsește și îmbrăcămintea neadecvată, care nu lasă pielea să respire corespunzător, sau materialul sintetic care ține  zona intimă în permanență umedă, contribuind astfel la dezvoltarea bacteriilor.

Află tot ce trebuie să știi despre stafilococul auriu AICI

Cauza genetică

Dacă știi un membru al familiei tale care s-a confruntat de a lungul vieții cu o astfel de problemă atunci cel mai probabil că este vorba despre prezența unu stafilococ auriu, prezent în spațiile de depozitare a lucrurilor tale ce vin în contact cu zona intimă mai ales.

Această problemă nu ține cont de vârstă, sex sau religie în momentul în care apare, formează pustule, pungi de puroi, roșeață împrejurul zonei unde apare și o sensibilitate sporită la atingere.
Chiar dacă într-un final acest furuncul se va sparge iar puroiul astfel va ieși la suprafață, asta nu este o garanție că nu te vei confrunta cu un altul în spațiul imediat apropiat. Și asta din cauza faptului că infecția există în interiorul corpului tăr în mod constant.

Cea mai bună soluție este să investighezi și să vezi exact cauza din care îți apar aceste furuncule și apoi să acționezi împotriva lor.

Tratamentul indicat

Orice tratament dar cu precădere cel pentru a trata un furuncul aflat în area intimă a corpului tău trebuie să se realizeze sub îngrijirea medicului dermatolog, cu suportul medicului chirurg atunci când furunculele sunt de dimensiuni mari şi profunde.

Nu trebuie să iei niciodată antibiotice după ureche deoarece în timp vei deveni imun la ele și este important să afli cu precizie ce fel de virus ai în organism pentru a ști cum să îl ataci. Mai ales dacă este vorba despre un stafilococ, aceasta poți să îl transmiți foarte ușor mai departe.

Măsuri de prevenție


Ai grijă de sănătatea ta intimă  folosind mai ales săpunuri şi geluri antiseptice,  pe bază de clorhexidină, clorura de benzalconiu atât în perioadele cu furuncule, precum şi o perioadă scurtă după.

Informează-te despre instoricul familiei tale pentru a fi la curent cu ce afecțiuni te poți confrunta.

Evită să porți lenjerie din orice alt material care nu este bumbacul iar în cazul în care transpiri des și mult ai grijă să schimbi și lenjeria.

Fumatul, alimentația necorespunzătoare, surplusul de kilograme toate își pot pune amprenta asupra sănătății tale. Nu le neglija.

Mergi periodic să faci controale de sănătate pentru a trata din timp orice afecțiune ce poate să apară.

Nu lua niciodată medicamente din auzite și nu ezita să mergi la medic la primul simptom ciudat pe care îl observi.
Acordă o atenție sporită epilatului, în cazul în care mergi la salon ai grija ca ceara să fie de unică folosință și spatula să fie sterilizată.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »