Stil de viata&dieta / Diete »

Dieta cu grapefruit și ouă: slăbești rapid mai multe kilograme

Autor: Cristina Popescu | 07 martie, 13:15 | 2 comentarii

Dieta cu grapefruit și ouă este ideală pentru persoanele care își doresc să slăbească rapid un număr relativ mare de kilograme, mai precis în jur de 10 kilograme în 7 zile.


Articole similare:

Această dietă este recomandată de mulți nutriționiști și contrar, aparențelor, nu se bazează doar pe consumul de ouă și grapefruit, având ca scop reducerea cantității de carbohidrați consumați. Astfel, pâinea, pastele și cartofii sunt complet interzise.

În schimb, se va putea consuma carne slabă, fiartă sau pe grătar, multe citrice, iaurt, legume și verdețuri și, bineînțeles, se va pune un mare accent pe hidratare - cel puțin 8 pahare de apă zilnic sau chiar mai mult.

Totodată, este strict interzis consumul de băuturi îndulcite, băuturi carbogazoase și alcool. Se va limita pe cât posibil sarea și zahărul din alimentație.

Ouăle sunt foarte sănătoase pentru organism deoarece au o cantitate semnificativă de proteine, minerale şi vitamine. În special gălbenuşul de ou are multe proteine, lecitină, acizi graşi nesăturaţi, minerale, fier, fosfor şi vitamine A, B2, D şi E. Proteinele din ou au efect bun asupra stomacului. Gălbenuşul crud ajută în tratamentul arsurilor stomacale.

Grapefruitul ajută la îmbunătăţirea digestiei şi arderea grăsimilor, de aceea este foarte bun pentru dietele de slăbit. Conţine apă, glucide, lipide, porteine, vitamine (A, C, B1, B2, PP), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, sodiu, mangan, sulf, fier), acid citric, pectină, citral, pinena, limonena. Sucul de grapefruit şi pulpă fructului au efect digestiv, depurativ, antiviral, antibacterian, de echilibrare a reacţiei acide a multor alimente, de vindecare în numeroase afecţiuni şi boli (răceală, febra, ateroscleroza, diabet, probleme ale tractului digestiv, stomacale, intestinale şi ale ficatului).

Iată ce presupune meniul pe 7 zile al dietei cu grapefruit și ouă!

LUNI

Micul dejun: 2 ouă fierte, 1 grapefruit şi o ceaşcă de ceai verde
Prânz: 1 ou fiert, 150 g carne de pui şi o portocală
Cină: 200g carne de pui şi un pahar de iaurt

MARȚI

Mic dejun: două ouă fierte şi o cană de suc de citrice
Prânz: 150 g carne de pui, 2 portocale şi 1 pahar de apă
Cină: 2 ouă fierte, 1 grapefruit şi o ceaşcă de lapte

MIERCURI

Mic dejun: 1 ou fiert, 1 pahar de apă cu o linguriţă de zeamă de lămâie
Prânz: 200g carne de vită sau viţel şi 1 grapefruit
Cină: 2 ouă fierte şi un pahar de apă

JOI

Mic dejun: o omletă din 3 ouă cu verdeaţă
Prânz: două ouă fierte SAU 150 g carne de pui şi o salată
Cină: 1 ou fiert, 2 grapefruituri şi 1 pahar de apă

VINERI

Mic dejun: o salată preparată din 2 ouă fierte şi apoi mărunţite, 1 morcov fiert, o linguriţă de smântână slabă şi verdeţuri la discreţie
Prânz: 3 morcovi şi o cană de suc de portocale
Cină: 100g peste marin fiert cu o linguriţă de zeamă de lămâie pentru peste, un ou fiert şi o cană de apă

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: 150g brânză de vaci slabă şi o ceaşcă de suc de citrice
Prânz: 2 ouă fierte şi 2 grapefruituri
Cină: doar apă plată

DUMINICĂ

Mic dejun: două ouă fierte şi jumătate de grapefruit mediu
Prânz: 200g carne de vită sau viţel şi o portocală
Cină: doar apă minerală plata

După ce ai încheiat dieta cu grapefruit și ouă este recomandat să continui pentru o perioada să consumi în cantităţi mai reduse ouă şi citrice, pentru a permite metabolismului să se obişnuiască mai uşor cu revenirea la alimentaţia obişnuită de dinainte.

Sfaturi

- Consumă ouă de găină proaspete, de casă sau organice (le poți alterna cu ouă de prepeliță);
- Carnea de pui se consumă fără piele;
- Bea cât mai multă apă pentru ca acizii din fructe să nu-ți provoace dureri de stomac;
- Poţi face sport de-a lungul întregii săptămâni, dar nu exagera, deoarece această dietă se bazează pe un deficit caloric mare, astfel că lipsa carbohidraților îți poate diminua considerabil nivelul de energie și te poți simți obosit;
- Dacă ai probleme cu colesterolul, consultă un medic înainte de a urma dieta cu grapefruit și ouă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alexandru | 07 martie 2016, 11:25
Urgent! Castiguri chiar din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta, pentru colaborare, persoane foarte serioase si interesate sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate usoara, in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Dorina | 07 martie 2016, 12:31
Exclusiv pentru cei care vor bani! Oferim tuturor cel mai nou sistem de colaborare part-time la domiciliu! Castiguri garantate prin contract de comision! Activitatea este usoara si relaxanta! Oamenii au inceput deja sa castige bani! Cereti chiar acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »