Actualitate »

Desertul care are grijă de sănătatea creierului

Autor: Alina Corneanu | 23 februarie, 12:40 | 1 comentariu

Persoanele care obișnuiesc să consume câteva pătrățele de ciocolată o dată sau de două ori pe săptămână au mai puține probleme de memorie și de concentrare, potrivit celor mai recente cercetări în domeniu.


Articole similare:

Specialiștii au ajuns la concluzia că persoanele care consumă orice tip de ciocolată cel puțin o dată pe săptămână obțin rezultate mai bune la teste, spre deosebire de cele care nu consumă astfel de desert.

Aceste beneficii se datorează compușilor cunoscuți sub denumirea de flavonoide care se găsesc în cantitate mai mare în ciocolata neagră și în doze mai mici în cea cu lapte sau cea albă.

Cercetătorii au descoperit că flavonoizii, compuși cu rol antioxidant, pot să încetinească afectarea de la nivelul mai multor celule din organism.

Și rezultatele altor studii realizate până în prezent au mai arătat că aceste substanțe pot reduce riscul de apariție al demenței, dar scad și predispoziția pentru afecțiunile cardiovasculare și chiar a unor tipuri de cancer.

În cadrul studiului, oamenii de știință de la Universitatea din Sudul Australiei au folosit datele de la o altă cercetare la care au participat 1.000 de persoane, pe o perioadă de 30 de ani.

După ce le-au verificat obiceiurile alimentare, specialiștii  au observat că voluntarii care au obișnuit să consume cel puțin o dată pe săptămână ciocolată au întâmpinat mai puține probleme de memorie și de concentrare.

„Se știa că un consum moderat de ciocolată poate aduce beneficii în ceea ce privește sănătatea cardiovasculară. Acum am descoperit că desertul este asociat și cu o sănătatea cerebrală mai bună“, a afirmat Georgie Crichton, autorul studiului și profesor la Universitatea din Sudul Australiei.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ana | 24 februarie 2016, 08:17
Iata o metoda confortabila de facut bani! Avem cel mai puternic sistem cu care si dumneavoastra puteti castiga bani in confortul propriei case, in fata calculatorului, fara stres, fara sefi, fara obligatii. Oferim instruire completa si gratuita, de exceptie. Cereti urgent mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »