Psiho / Dezvoltare personala »

De ce unii aleg să fie singuri, iar alții caută cu disperare un partener

Autor: Marina Ionescu | 17 mai, 13:00 | 0 comentarii

Poate ai și tu prieteni care se plâng că sunt singuri și caută cu disperare pe cineva pentru a le umple golul sufletesc ori poate ai în grupul tău amici care vor să fie singuri și nu încorsetați. De ce unii vor o relație stabilă iar alții fug de acest lucru?


E alegerea fiecăruia să facă ce vrea cu viața lui și nu trebuie nici unii nici alții judecați. Cauzele pentru deciziile lor sunt diverse și diferă de la o persoana la alta.

De ce unii aleg să fie singuri

Cei care sunt bine merci singuri sunt firi independente. Probabil că au fost și ei într-o relație sau mai multe și au fost dezamăgiți, alegând apoi că singurătatea e mai bună. Alții sunt încă din perioada adolescenței destul de instabili emoționali și nu se pot implica într-o relație stabilă. Ei nu pot sta mult cu o singură persoană. Această instabilitate își poate avea răspunsul în mediul familial în care au fost crescuți. Dacă părinții nu se înțelegeau sau au crescut doar cu un părinte neavând suportul tatălui sau al mamei au crescut cu această frustrare că așa sunt toate relațiile, că totul e o suferință, iar a forma un cuplu duce întotdeauna la eșec. Teama că pot suferi și ei ca părinții lor îi face să se panicheze. Ei practic nu au putut depăși traumele din copilărie și, deși nu își doresc, fac aceleași greșeli ca părinții lor. Bineînțeles nu toți procedează așa. Unii se vindecă pe parcurs.

Avantajele singurătății

Unul dintre ele ar fi că nu trebuie să dai socoteală nimănui de ce ai venit târziu acasă ori de ce te-ai întors să te uiți după cineva pe stradă. Poți face ceea ce te bucură pe tine, poți să vorbești oricând cu cine vrei tu fără să faci pe cineva gelos. Nu vei mai primi reproșuri, vei avea mult timp pentru tine și prietenii tăi. Vei avea vreme și pentru hobby-uri și pentru mers la film, teatru, pescuit etc. Vei socializa mai mult, vei descoperi oameni noi, te vei cunoaște mai bine. Dacă vrei să te concentrezi asupra studiilor sau să avansezi în carieră vei avea mai mult spațiu de desfășurare. Nu-ți va mai impune nimeni să faci curățenie când n-ai chef și multe altele.

Căutarea unui partener

Unele persoane se simt împlinite doar în doi. Așadar, găsirea partenerului devine un motiv existențial. Astfel de persoane se încăpățânează să caute zi de zi prin toate mijloacele un partener de viață. Singurătatea nu le place și simt un gol imens dacă nu e cineva în viața lor care să-le împingă de la spate și să le asculte ofurile. De asemenea, caută mângâiere și atenție. Astfel de persoane uneori se aruncă în tot felul de relații cu parteneri nepotriviți, însă nu se învață minte. Sunt perseverente deși prietenii le dau sfaturi fac numai ce le taie capul. Rețelele de socializare sunt pline până la refuz de bărbați și femei care vor să fie cu cineva. Unii caută doar plăcere sexuală alții vor relații scurte, iar unele persoane își caută jumătatea. A te arunca în brațele cuiva încă de la primele întâlniri poate dăuna în viitor. Practic îți diminuează șansele de a cunoaște mai bine acea persoană, de a vedea dacă sunteți sau nu compatibili cu adevărat. Totul ar trebui să se facă treptat.

Cum să-ți găsești partenerul ideal

Acesta nu există, căci toți oamenii au și bune și rele. Psihologii spun că, în primul rând, trebuie să te oprești din căutarea asiduă, dar să fii atent în jur. Unii merg la biserică pentru a se ruga la Dumnezeu să-i ajute să-și găsească fericirea, în unele cazuri a mers și asta. Alții și-a găsit iubirea pe internet, însă nu înseamnă că dacă ei au reușit așa, aceste formule vor merge și la tine. Specialiștii recomandă că în loc să cauți ar trebui să lucrezi cu tine pentru a fi mai bun pentru o relație. Începe prin a îți îmbunătăți stima de sine, a avea încredere în tine. Nu trebuie să aștepți un partener care să facă asta pentru tine. Nu intra într-o relație când te simți nesigur, îți plângi de milă sau imediat după ce ai încheiat o poveste de dragoste. Relațiile tampon nu funcționează tot timpul. Citește dacă vrei cărți de dezvoltare persoanală, discută cu prietenii, ieși cât mai des.Dacă vei cunoaște pe cineva, nu deveni insistent, acordă încredere și lasă lucrurile să se așeze. Cel care va apărea în viața ta nu îți va rezolva problemele, cum se întâmplă prin telenovele. Învață să apeciezi timpul petrecut de unul singur și să te respecți! Înhamă-te cu încredere și răbdare. Multă baftă!

Află și care sunt cele 9 stadii ale unei căsnicii 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »