Familia ta / Bebe »

De ce este atât de importantă vitamina D pentru bebeluși

Autor: Maria Stoica | 04 august, 20:20 | 2 comentarii | 1140 vizualizari

Vitamina D are o contribuție esențială în dezvoltarea armonioasă a micuţului tău. Așa că, trebuie să ai grijă să nu uiți nici măcar o zi să-i administrezi bebelușului tău această vitamină.


Rezultatele unui studiu recent au arătat că mamele ştiu cât de importantă este Vitamina D pentru copii, dar nu sunt foarte sigure de doza pe care copilul o primeşte zilnic, astfel încât să se asigure că se ajunge la necesarul pe care acesta trebuie să îl adopte pentru a se dezvolta armonios.

Din rezultatele studiului am putut vedea că 42% dintre mame nu pot aprecia în mod specific care este cantitatea de Vitamina D de care beneficiază copilul lor şi dacă această cantitate este suficientă pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. De asemenea, 35% dintre mamele respondente sunt conştiente de faptul că aportul de vitamina D de care beneficiază copilul lor este asigurat prin alimentaţie, dar şi prin expunerea la soare.

Doza recomandată: 1-2 picături pe zi

Recomandarea pediatrilor este ca bebelușii să primească vitamina D3 zilnic, până când împlinesc 2 ani. După această vârstă şi până la 7 ani, administrarea se face doar în lunile de primăvară, toamnă şi iarnă. Adică lunile care conţin litera R. În România doza profilactică a fost stabilită la 500 – 1.000 UI/zi.

Previne rahitismul

Necesarul zilnic din această vitamină îl ajută pe viitorul adult să-şi întărească sistemul osos şi să prevină apariţia rahitismului, dar este şi un bun susţinător al sistemului imunitar care se dezvoltă încă din primii ani de viaţă.

Menține sănătatea oaselor

Această vitamină are un rol important în dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor. De asemenea, datorită faptului că ajută la absorbţia calciului, este necesară pentru oase şi dinţi sănătoşi.

Oferă protecție în fața mai multor tipuri de cancer

Există studii care au demonstrat că vitamina D poate să prevină, dar și să trateze, mai multe forme de cancer, de la cel de colon, de sân sau de prostată.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adrian Dobrica | 02 noiembrie 2016, 10:36
Convenabil pentru oricine!
Singura afacere cu tinta Hollywood!
Iti oferim seriozitate si incredere!
Solicita acum detalii la adresa de email : adriandobrica@ymail.com
2 Postat de: Alina | 17 noiembrie 2016, 11:53

Pentru cei carora le plac cartile. Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com
Adauga un comentariu »