Sanatatea ta / Ce te doare »

De ce ar trebui să iei în calcul o reducție mamară?

Autor: Maria Stoica | 30 martie, 15:20 | 0 comentarii | 595 vizualizari

Majoritatea femeilor, dar și a bărbaților privesc cu neîncredere și cu un oarecare amuzament ideea de micșorare a sânilor. Într-o perioadă în care majoritatea femeilor își doresc mărirea lor, reducția mamară pare a fi un moft sau chiar o nebunie. Cu toate acestea, exista femei pe care mărimea sânilor le afectează din punct de vedere psihic, dar mai ales fizic.


Hipertrofia mamară reprezintă creșterea excesivă în volum și greutate a sânilor, fapt ce produce întinderea și relaxarea ligamentelor care susțin glanda mamară, dar mai ales a pielii ce o conține. Astfel apare și ptoza mamară, sânul se lasa iar problemele care țin de acest aspect nu sunt doar de natură estetică.

Sânii foarte mari pot afecta sănătatea

Pe lângă faptul că sânii foarte mari pot determina un aspect inestetic și flasc ce apare mult mai devreme decât în cazul sânilor de mărime medie sau mică, aceștia pot cauza și probleme din punct de vedere fizic.

Cele mai întâlnite neplăceri ce apar din cauza sânilor foarte mari sunt durerile de gât, de umeri și de spate. Din cauza greutății mari, apar modificări ale posturii corpului, putându-se ajunge chiar la deformări ireversibile ale coloanei vertebrale cervicale.

Hernia de disc este o altă problema ce poate fi luată în considerare, mai ales din cauza faptului că de multe ori sânii foarte mari sunt asociați cu obezitatea.

O altă problemă comună femeilor cu sâni foarte mari, problemă ce apare în special în perioada verii, este apariția eczemelor, a dermatitelor și a micozelor la nivelul șanțurilor submamare.

Problemele pot apărea atât din cauza căldurii și a perspirației din zona respectivă, cât și din cauza utilizării unei lenjerii intime nepotrivite ca mărime, ce nu oferă suficient suport sau care este realizată dintr-un material ce nu lasă pielea să respire.

Un aspect foarte important în ce privește modul în care mărimea sânilor afectează viața femeilor este faptul că multe dintre acestea au o percepție negativă asupra propriului corp. Hipertrofia mamară limitează și viața socială, pacientele evitând unele activități fizice, având dificultăți legate de somn și de alegerea hainelor potrivite.

Cum se realizează intervenția de micșorare a sânilor

Intervenția de micșorare a sânilor se realizeaza prin îndepărtarea țesutului mamar excesiv pentru a obține o mărime sănătoasă și confortabilă a sânilor, pentru a-i ridica și a-i contura. Pe lânga aceste beneficii, prin această operație sânii inegali pot fi echilibrați ca mărime și se reduce riscul apariției cancerului mamar.

„Tehnicile de reducție mamară variază în funcție de mărimea, forma sânilor și cantitatea de țesut ce urmează să fie îndepărtat. Incizia pleacă din jurul areolei mamare, se extinde vertical pe polul inferior al sânului. În tehnica modernă nu se mai face incizia din șanțul submamar! În funcție de caz, incizia poate avea forma de litera L sau I.”, explică dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Reducția mamară se poate realiza la orice vârstă, însă este recomandat să se realizeze după ce sânii sunt complet dezvoltați. În gigantomastii se poate face și la 16 ani.

Operația se realizează în 2 ore, cu anestezie generală, iar vindecarea primară necesită 14 zile. În acest timp sunt necesare controale periodice și sunt contraindicate eforturile fizice, dormitul pe burtă sau ridicarea de greutăți. Timp de aproximativ o lună după operație este recomandată purtarea unui sutien chirurgical.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »