Sanatatea ta / Ce te doare »

De ce apare oboseala inexplicabilă

Autor: E. D. | 03 februarie, 10:00 | 6 comentarii | 11664 vizualizari

Te simți tot timpul obosit cu toate că te odihnești destul de bine noaptea? Iată câteva cauze posibile care te pot face să te simți epuizat.


1. Deshidratarea

Specialiștii atrag atenția că și deshidratarea moderată te poate face să te simți epuizat atât fizic, cât și psihic. Dacă nu te mai poți concentra și simți în permanență nevoia de a te odihni, este posibil ca organismul tău să fie deshidratat.

Ori de câte ori te simți astfel bea un pahar, două de apă, pentru a-ți ajuta organismul să își revină mai repede.

2. Medicamentele

Foarte multe medicamente dau somnolență, așadar în cazul în care te simți obosit, ia în calcul și pastilele pe care le ei. În topul listei se află antidepresivele și betablocantele folosite pentru tratarea migrenelor sau pentru scăderea presiunii arteriale.

În cazul în care ai descoperit că pastilele te fac să te simți obosit, consultă medicul pentru a-ți prescrie unele care nu au astfel de efecte adverse.

3. Antrenamentele intense

Atunci când îți lucrezi corpul într-un mod intens pe intervale lungi contribui la dereglarea concetrației de hormoni ai stresului, care pot declanșa apariția oboselii fizice și psihice.

Însă, exercițiile fizice efectuate într-un ritm moderat mențin în limite normale cortizolul, unul dintre acei hormoni ai stresului care se află în strânsă legătură cu creșterea în greutate.

4. Deficitul de fier

În cazul în care organismul nu primește în fiecare zi 18 mg de fier, acesta se străduiește să funcționeze în mod normal, ducând la apariția oboselii.

De asemenea, persoanele care au un deficit de fier pot suferi de anemie feriprivă, o afecțiune care se manifestă, în general, prin slăbiciune, oboseală, lipsa rezistenței la efort, dureri de cap, stări de amețeală, dificultăți în concentrare, tahicardie și buze crăpate.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Audionova | 18 iulie 2014, 07:19
Daca esti obosit si agitat, este posibil ca organismul tau sa fie supus factorilor externi. Pierderile de auz se pot declansa din mai multe motive, inclusiv agitatia si lipsa somnului.Vino acum intr-unul din cele 42 de centre specializate pentru testarea auzului.Pentru detalii sau programari, ne puteti contacta la nr 021.211.11.10 si pe pagina de Facebook.com/AudionovaRomania
2 Postat de: Diana | 05 martie 2015, 12:40
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi ,viitoare proprie afacere,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta, instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice si ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita!Detalii la email dyadya80@yahoo.com sau tel 0742906289
3 Postat de: Costy | 26 mai 2015, 07:38

Tot ceea ce vă înconjoară are doar sensul pe care îl dă modul vostru de gândire. Dacă vă schimbaţi felul de a gândi, vă schimbaţi viaţa. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : costicapanaite56@gmail.com

4 Postat de: Flo | 26 mai 2015, 17:20
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de
email:florentina.aron@yahoo.com
5 Postat de: Georgiana | 03 februarie 2016, 11:13
Pas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email: georgianastoica2015@yahoo.com
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »