Actualitate »

De ce ajungem hipertensivi

09 ianuarie, 14:55 | 0 comentarii

Specialiştii au stabilit deja că valorile mari ale presiunii sangvine constituie principala cauză a afectării inimii. În majoritatea cazurilor, oamenii nu ştiu că suferă de hipertensiune pentru că simptomele sunt nesemnificative. Medicii ne recomandă să respectăm câteva reguli care pot ţine în frâu tensiunea arterială.


Este dificil de răspuns la întrebarea „de ce apare hipertensiunea” pentru că, potrivit specialiştilor, doar 95% din bolnavi au hipertensiune esenţială, iar restul suferă de „hipertensiune secundară“, care se poate instala pe fondul unei afecţiuni renale. „Un adult are hipertensiune când presiunea sistolică este mai mare sau egală cu 140 mmHg, iar cea diastolică este mai mare sau egală cu 90 mmHg”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Care sunt factorii de risc

„Volumul de sânge pompat de inimă şi rezistenţa opusă de vasele de sânge sunt factorii de care depind valorile tensiunii. Hipertensiunea apare, de regulă, în jurul vârstei de 50 de ani, la persoane obeze, fumătoare, sedentare, diabetice sau alcoolice”, ne explică medicul.

Citește mai multe pe această temă AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »