Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum treci cu bine peste o criză biliară

Autor: Raluca Cocriş | 11 august, 08:20 | 9 comentarii

Stresul şi oboseala, însoţite de mese copioase cu prăjeli şi tocături, pot declanşa o criză biliară de toată frumuseţea.


Dacă te ştii şi cu bila „leneşă“, atunci şansele să-ţi vină de hac un meniu încărcat sunt foarte mari.

Ce este vezicula biliară?

Vezicula biliară, cunoscută ca fierea sau colecistul, este un organ în formă de pară, care este legat de ficat. Rolul ei este de a colecta secreţia externă hepatică, în urma procesului de digestie.

Criza biliară se manifestă ca o tulburare funcţională sau de golire a veziculei. Cele mai frecvente simptome sunt durerile acute în partea dreaptă, starea de greaţă şi balonările.

De obicei, cu problemele bilei se întâlnesc gurmanzii. Mâncărurile grase, rântaşurile, alcoolul sunt principalele cauze care declanşează crizele de bilă.


Mai poți citi:

 - 5 leacuri pentru o bilă <<leneșă>>

 - Soluții din natură pentru bila lenesă


Iată mai jos o listă cu factorii de risc ce pot declanşa o criză biliară:

- constipaţia;
- diabetul zaharat;
- dietele bogate în calorii;
- scăderea bruscă în greutate;
- un istoric familial de boli biliare (ereditatea);
- femeile sunt predispuse, după naştere, să aibă bila „leneşă“
- afecţiuni cronice: boala inflamatorie intestinală, colita ulceroasă;
- administrarea de medicamente hipocolesterolemiante şi imunosupresive;
- trigliceridele mari, colesterol rău (LDL) crescut şi scăderea colesterolului bun (HDL);
- tratamente cu estrogen şi cu anticoncepţionale (estrogenul poate ridica nivelul de cholesterol din fiere).

Ce să mănânci la regim

După ce te odihneşti, trebuie să urmezi o dietă strictă. Fără prăjeli, doar carne slabă fiartă, multe legume, ceaiuri, brânză de vaci slabă şi iaurt fără grăsimi.

De asemenea, este bine să consumi supe, legume fierte sau copte, peşte slab, carne de viţel sau de curcan, fiartă sau la grătar, fructe şi legume, brânză de vaci, urdă, iaurt şi lapte degresat.

Ajutoare din natură

Ţii cu sfinţenie regimul alimentar recomandat de medic, dar trebuie să mai ştii că poţi ajuta bila şi cu remedii naturiste. Ceaiurile de măceşe, de albăstrele, de mentă, flori de salcâm, gălbenele, păpădie, anghinare, cicoare, pelin, sunătoare ajută la evacuarea lichidului biliar.

Infuziile se prepară astfel: la o linguriţă sau două cu plantă uscată şi pisată se adaugă o cană cu apă fierbinte. După ce laşi la infuzat timp de 5 minute, bea amestecul înainte de mesele principale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sandu Ionut | 14 februarie 2013, 13:31
Buna ziua , de ceva timp ma trezesc dimineata cu stari de rau , ametesc , ma doare capul si am o durere sub coaste in partea dreapta... , poate sa fie o criza biliara ? . Va multumesc .
2 Postat de: Marius | 08 septembrie 2014, 07:40
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Arda | 02 iunie 2015, 08:47
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Eva | 02 iunie 2015, 08:57
Ne plangem mereu ca nu avem bani,ca salariile sunt minime...dar oare facem ceva sa ne imbunatatim situatia financiara? Sau doar ne lamentam,si intindem mana, da de ne ajuta cineva! Fii primul care te ajuti!Cea mai raspandita oferta de lucru Selectam dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Necesita cunostiinte minime de operare PCsi navigare pe internet.Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero!. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Stefan | 02 iunie 2015, 15:17
Un altfel de serviciu. Un mod comod si fara stres.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.Vei fi indrumat pas cu pas.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi cei care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pornirea instruirii se face prin trimiterea textului "INFO" la adresa de email:
[email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »