Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum treci cu bine peste o criză biliară

Autor: Raluca Cocriş | 08 septembrie, 08:15 | 2 comentarii | 46610 vizualizari

Stresul şi oboseala, însoţite de mese copioase cu prăjeli şi tocături, pot declanşa o criză biliară de toată frumuseţea.

Dacă te ştii şi cu bila „leneşă“, atunci şansele să-ţi vină de hac un meniu încărcat sunt foarte mari.

Ce este vezicula biliară?

Vezicula biliară, cunoscută ca fierea sau colecistul, este un organ în formă de pară, care este legat de ficat. Rolul ei este de a colecta secreţia externă hepatică, în urma procesului de digestie.

Criza biliară se manifestă ca o tulburare funcţională sau de golire a veziculei. Cele mai frecvente simptome sunt durerile acute în partea dreaptă, starea de greaţă şi balonările.

De obicei, cu problemele bilei se întâlnesc gurmanzii. Mâncărurile grase, rântaşurile, alcoolul sunt principalele cauze care declanşează crizele de bilă.


Mai poți citi:

 - 5 leacuri pentru o bilă <<leneșă>>

 - Soluții din natură pentru bila lenesă


Iată mai jos o listă cu factorii de risc ce pot declanşa o criză biliară:

- constipaţia;
- diabetul zaharat;
- dietele sărace în calorii;
- scăderea bruscă în greutate;
- un istoric familial de boli biliare (ereditatea);
- femeile sunt predispuse, după naştere, să aibă bila „leneşă“
- afecţiuni cronice: boala inflamatorie intestinală, colita ulceroasă;
- administrarea de medicamente hipocolesterolemiante şi imunosupresive;
- trigliceridele mari, colesterol rău (LDL) crescut şi scăderea colesterolului bun (HDL);
- tratamente cu estrogen şi cu anticoncepţionale (estrogenul poate ridica nivelul de cholesterol din fiere).

Ce să mănânci la regim

După ce te odihneşti, trebuie să urmezi o dietă strictă. Fără prăjeli, doar carne slabă fiartă, multe legume, ceaiuri, brânză de vaci slabă şi iaurt fără grăsimi.

De asemenea, este bine să consumi supe, legume fierte sau copte, peşte slab, carne de viţel sau de curcan, fiartă sau la grătar, fructe şi legume, brânză de vaci, urdă, iaurt şi lapte degresat.

Ajutoare din natură

Ţii cu sfinţenie regimul alimentar recomandat de medic, dar trebuie să mai ştii că poţi ajuta bila şi cu remedii naturiste. Ceaiurile de măceşe, de albăstrele, de mentă, flori de salcâm, gălbenele, păpădie, anghinare, cicoare, pelin, sunătoare ajută la evacuarea lichidului biliar.

Infuziile se prepară astfel: la o linguriţă sau două cu plantă uscată şi pisată se adaugă o cană cu apă fierbinte. După ce laşi la infuzat timp de 5 minute, bea amestecul înainte de mesele principale.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sandu Ionut | 14 februarie 2013, 13:31
Buna ziua , de ceva timp ma trezesc dimineata cu stari de rau , ametesc , ma doare capul si am o durere sub coaste in partea dreapta... , poate sa fie o criza biliara ? . Va multumesc .
2 Postat de: Marius | 08 septembrie 2014, 07:40
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: allingoodtimeok@yahoo.com
Adauga un comentariu »