Actualitate »

Cum te poate îmbolnăvi mucegaiul din perne

Autor: Cristina Popescu | 17 februarie, 16:25 | 2 comentarii

Un studiu al Universităţii din Manchester a arătat că mucegaiul Aspergillus, care se formează pe majoritatea pernelor - cel mai probabil se hrănesc cu excrementele acarienilor, poate provoca o boală de plămâni extrem de gravă, ale cărei simptome se aseamănă cu o răceală banală.


Mucegaiul Aspergillus, ai cărui spori se regăsesc oriunde în jurul nostru, circulând prin aer şi fiind uneori inhalaţi de unele persoane. Aceştia pot chiar pătrunde în aerul condiţionat sau în sistemele de ventilaţie.

Ca orice alt mucegai, acesta se formează în mediile călduroase şi umede. Astfel, poate să se formeze în băi şi bucătării. Dacă este netratată la timp, boala provocată de mucegaiul Aspergillus poate degenera şi chiar să devină letală.

Cel mai adesea mucegaiul poate conduce la reacţii alergice, iar printre simptome se numără respiraţia şuierătoare şi tusea. Persoanele care suferă de astm sunt în special expuse, una din 40 de persoane sunt prezintă simptome grave. În mod normal, sistemul imunitar al majorităţii oamenilor pot distruge sporii inhalaţi. Persoanele care suferă de exemplu de astm sau au avut o operaţie la nivelul plămânilor, sunt mult mai vulnerabile.

Statisticile arată că anual, în jur de 700 de oameni sunt afectaţi de Aspergillus, deşi unii experţi sunt de părere că numărul celor afectaţi  este de zece ori mai mare . Problema este că sistemele medicale actuale nu pot detecta cu precizie infecţiile cu acest mucegai.

Motivul pentru care unele persoane sunt mai vulnerabile la acest mucegai nu este încă clar. Profesorul David Denning, expert în boli infecţioase,  consideră că este posibil ca boala să fie cauzată de o combinaţie de factori precum: afecţiuni preexinstente a plămânilor, moştenirea genetică şi expunerea prea lungă la mucegaiul Aspergillus.

Există un test imunologic de precipitare (anticorp capabil să determine un precipitat vizibil cu antigenul său specific) care poate detecta prezenţa anticorpilor aspergillus.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Maria | 17 februarie 2016, 21:32
http://www.clickpentrufemei.ro/image.php?code=7242003
2 Postat de: Tabita | 18 februarie 2016, 09:44
Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »