Medicii raspund / Afectiuni »

„Cum să tratez arsurile pe gât?“

06 ianuarie, 15:35 | 0 comentarii

„Am senzația de arsură pe gât, în special seara, după ce mănânc. Regurgitez și parcă am și dureri în piept. Ce este și cum trebuie să mă tratez? Am 45 de ani.“ – Elena Popescu, București


Dr. Marian Zota, medic gastroenterolog

Refluxul gastroesofagian reprezintă trecerea conţinutului gastric, de obicei acid, către esofag. Esofagul nu este pregătit să reziste unui pH mic şi dezvoltă leziuni; apare astfel esofagita de reflux, o afecţiune inflamatorie acută.

Tratamentul constă în: medicaţie antisecretorie, care inhibă puternic secreţia gastrică de acid, luată pe o durată relativ lungă (1-3 luni), deoarece mucoasa  esofagiană se vindecă mai greu; prokinetice, medicamente ce restabilesc sensul normal al mişcării tubului digestiv.

Măsurile igieno-dietetice constau în evitarea unor alimente ce cresc aciditatea sau refluxul, a unor poziţii sau tipuri de mişcări şi suprimarea fumatului.

În cazul dvs. este imperios necesar să efectuaţi o endoscopie digestivă pentru a se depista dacă este vorba despre o esofagită sau dacă refluxul este cauzat de alte afecţuni esofagiene: acalazie, stenoză, fie benignă, fie malignă sau hernie hiatală.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »