Psiho / Tulburari de somn »

Cum să te trezeşti mai uşor dimineaţa

Autor: Raisa Cristea | 17 februarie, 08:05 | 1 comentariu

Trezitul de dimineaţă paote fi una dintre cele mai mari provocări, pentru că multe persoane adoră să lenevească în pat. Însă când trebuie să ajungi la serviciu la prima oră a dimineţii, nu ai încotro şi trebuie să te trezeşti. Iată cum poţi păcăli somnul de dimineaţă, astfel încât să reuşeşti să te ridici din pat în momentul în care sună ceasul!


Găseşte un scop bun, ca să te trezeşti

Seara, când te pui în pat, gândeşte-te la ce ai de făcut a doua zi, căci este imposibil să nu găseşti un motiv bun că ca să devii entuziasmat şi să ai chef să te trezeşti dimineaţă.

Un alt truc este să te gândeşti la toate sarcinile mai dificile pe care le ai de făcut a doua zi, astfel încât să fii motivat să te scoli devreme şi să le rezolvi în prima parte a zilei.

Uită de butonul de snooze de la alarmă

Butonul de amânare de la alarmă este cea mai proastă alegere, pentru că acesta nu te face decât să pierzi timp preţios. Asta pentru că în cele 15-20 de minute de amânare nici nu te odihneşti şi nici nu iei micul dejun. Alarma amânată de mai multe ori poate afecta chiar ritmul circadian al organismului.

Trezeşte-te la aceeaşi oră

Dacă ai obiceiul ca în timpul săptămânii să te scoli cu noaptea în cap, însă în weekend leneveşti mai mult, află că nu faci decât să îţi „zăpăceşti“ organismul. Cel mai bine este să îţi creezi un orar de somn pe care să îl respecţi şi să te scoli şi în timpul săptămânii şi în weekend la aceeaşi oră.

Deschide fereastra

Uneori, chiar după ce te-ai dat jos din pat, îţi vine să mai tragi un pui de somn. În astfel de momente, cel mai bine este să deschizi larg fereastra şi să tragi o gură de aer curat în piept.

Bea un pahar cu apă

Imediat după ce te ridici din pat, fă-ţi un cocktail revigorant, care să te umple de energie: stoarce zeama de la o lămâie într-un pahar cu apă şi adaugă una sau două linguriţe cu miere.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tiberiu | 17 februarie 2016, 07:12
Vrei sa castigi bani? Noi venim acum cu ceva nou si de viitor cu posibilitati de extindere pe plan mondial !! Activitate practica si profitabila pentru oricine din confortul casei tale , lucrezi cand doresti si cand ai timp ! Te asteptam cat mai repede in echipa noastra! Cere chiar acum mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

Adauga un comentariu »