Remedii naturiste / Terapii complementare »

Cum să scapi de răceală cu ajutorul ventuzelor

Autor: Cristina Popescu | 19 ianuarie, 13:45 | 2 comentarii

Asemănătoare din punct de vedere al beneficiilor cu acupunctura, ventuzoterapia acționează pe mai multe planuri. Această terapie ameliorează semnificativ răcelile și infecțiile reespiratorii, contribuind totodată la întărirea sistemului imunitar.


„Aplicate la locul și momentul potrivit, ventuzele ajută la deblocarea sistemul muscular și a celui energetic. Terapia îmbunătățește circulația sangvină, ameliorează rapid răcelile, nevralgiile, dar ajută și la relaxarea sistemului nervos și întărirea imunități“, spune Doina Ficu, tehnician maseur și consultant Feng Shui la Centrul de Sănătate și Viață Armonia, București.

Iată cum se realizează terapia cu ventuze și cum te poate scăpa de răceli!

Cum să scapi de răceală cu ajutorul ventuzelor - procedura

Pe timpuri, ventuzele erau nelipsite din trusa medicului și nu numai atât, ele se găseau aproape în fiecare casă. Cele tradiționale sunt pahare din sticlă (ventuze calde) cu pereții îngroșați, de dimensiuni reduse, semirotunde, însă în prezent sunt mai des folosite cele din cauciuc (ventuze reci).

„După aplicarea ventuzelor, se așteaptă 10-15 minute pentru ca în interiorul lor să se formeze mici echimoze. Se observă că pielea se ridică ușor sub acțiunea presiunii create, își modifică aspectul și umiditatea crește în interiorul ventuzei“, explică tehnicianul maseur.

După scoaterea ventuzelor, se aplică pe piele un gel sau o cremă hidratantă și se masează ușor. Potrivit specialiștilor, urmele lăsate (dispar în 3-4 zile) pe piele pot indica intensitatea afecțiunii pentru care s-au aplicat, în funcție de gradul de înroșire (de la roz până la roșu închis).

Cum să scapi de răceală cu ajutorul ventuzelor - vindecă răcelile și alte boli infecțioase

Datorită căldurii, se produce fenomenul de vasodilataţie puternică la nivelul pielii, ceea ce duce la o circulaţie sanguină mai bună în tot corpul și la relaxarea mușchilor, chiar și a celor aflaţi mai jos de locul unde se aplică ventuzele. Grăbește vindecarea bolilor infecţioase și duce la îmbunătăţirea imunităţii. În afecţiunile respiratorii, pacientul are o stare generală mult mai bună, iar simptomele se diminuează.

Indicații: viroze, gripe; boli pulmonare (bronșită, pneumonie, chiar și TBC). Terapia cu ventuze se poate aplica și copiilor, fiind indicată în răceli.

Cum să scapi de răceală cu ajutorul ventuzelor - grăbesc eliminarea toxinelor

Pe lângă beneficiile pe care le aduce în cazul bolilor reumatismale, articulare și respiratorii, tratamentul cu ventuze mai este recomandat și pentru a grăbi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism. Aplicarea ventuzelor acționează direct asupra țesuturilor, ajutând astfel la reducerea depozitelor de grăsime, respectiv la eliminarea toxinelor din organism.

În plus, prin plimbarea ventuzei pe corp (fără ca aerul să iasă din ea), după ce a fost fixată, majoritatea grupelor de mușchi sunt masate, ceea ce ajută la tratarea bolilor musculare. „Pentru masaj se aplică în general două ventuze, una în zona spatelui și una la nivelul umerilor. Rezultate mai bune se obțin dacă se repetă procedura după o pauză de 3-4 zile“, explică tehnicianul maseur.

Cum să scapi de răceală cu ajutorul ventuzelor - contraindicații

Tratamentul cu ventuze nu este recomandat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de alcoolism, care sunt diagnosticate cu boli ale sângelui (anemie, hemofilie, leucemie, probleme de coagulare). De asemenea, cel mai bine este ca procedura să fie realizată de către un specialist, cu atât mai mult că există unele zone unde nu trebuie aplicate ventuzele.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Nicu | 19 ianuarie 2016, 12:22
Ofertă de muncă! Selectăm colaboratori pentru lucru la domiciliu! Asigurăm instruire gratuită și contract de comision. Dacă deții cunoștințe minime de navigare pe internet și ușurință de lucru cu fișiere pdf și word, alătură-te echipei noastre. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Georgiana | 19 ianuarie 2016, 21:31
Super-castig la domiciliu! De ce sa colaborati cu noi? Pentru ca aici puteti castiga rapid bani, cu o munca usoara in timpul liber, fara niciun fel de obligatii si, mai ales, fara stres! Trebuie doar sa va hotarati! Deja suntem foarte multi in aceasta echipa de mare succes! Cereti acum informatii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »