Psiho / Dezvoltare personala »

Cum să ieşi învingător din conflicte

Autor: Raisa Cristea | 08 ianuarie, 13:20 | 2 comentarii

Puţini oameni ştiu să iasă învingători din conflicte. Iată ce strategie trebuie să aplici, astfel încât să ieşi cu capul sus din orice stuaţie neplăcută.


Când un coleg de serviciu nu te ajută

Situaţie: şeful v-a încredinţat, ţie şi unuii coleg, un proiect important, însă el nu dă niciun semn că vrea să şi lucreze. L-ai rugat şi cu vorba bună, v-aţi şi certat, însă în zadar. Nu vrea să te ajute, ba chiar te-a şi mai şi jignit.

Într-o astfel de situaţie, foarte important este modul în care comunici. Dacă-i spui pe un ton răstit „Nu eşti loial!” sau „O să am grijă să fii dat afară!”, vei spori conflictul. Este mai bine să explici fără să ataci şi să prinzi un moment în care să puneţi cap la cap datele problemei.

Evită să ai o atitudine atotştiutoare, să urli şi să dai ordine. Dacă încerci să te impui, nu veţi reuşi să formaţi şi să lucraţi ca o echipă. Ţine minte că „vorba dulce, mult aduce”.

Când ai un vecin gălăgios

Seară de seară, nu poţi adormi fiindcă vecinul tău ascultă muzică cu volumul dat tare. I-ai şi cerut cu frumosul să renunţe la acest obicei, ai chemat chiar şi poliţia. Însă  fără niciun rezultat.

Gândeşte-te că poate ai exagerat cu atitudinea ta şi că, într-un asemenea conflict, ambele părţi cred că au dreptate. Fii mai tolerantă. Vei vedea că, dacă nu vei mai chema poliţia şi nu-i vei mai face observaţie, vecinul tău va renunţa la acest obicei.

Nu deveni din ce în ce mai înverşunată. Nu-l reclama toată ziua la administrator. 

Dacă partenerul tău este gelos

Ai un soţ pe care-l roade gelozia mai tare decât senzaţia de foame şi nu mai ştii cum să o scoţi la capăt. Iar întrebări ca „Dar de ce te sună colegul x”, sau „ Nu este prea mulată rochia?” sunt la ordinea zilei.

Decât să încerci să te aperi şi să-i dai explicaţii, mai bine fii înţelegătoare, zâmbeşte-i şi spune-i că-l iubeşti foarte mult. Arată-i cât este de important pentru tine.

Nu-i spune că-l părăseşti sau că se poartă ca un om bolnav. Nu ţipa la el şi nu începe să-i faci reproşuri.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 10 ianuarie 2016, 05:12
Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii.
Detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Carmen | 10 ianuarie 2016, 08:04
Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »