Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Cum să ai un păr lung și bogat cu ajutorul uleiului de ricin

Autor: Marina Ionescu | 15 mai, 16:00 | 0 comentarii

Pe vremuri, bunicile noastre foloseau uleiul de ricin pentru a avea părul, genele și sprâncenele sănătoase. Trucurile lor se folosesc din vremuri străvechi. Află cum să folosești uleiul de ricin în favoarea ta.


Uleiul de castor, cum i se mai spune acestuia, este bogat în substanțe nutritive și provine din semințele de ricin. Este de mare ajutor în tratarea calviției. Acesta previne căderea părului și este considerat un remediu puternic pentru podoaba capilară. Nu numai că nu o să-ți mai cadă părul, ci stimulează și creșterea părului.

Truc: Pentru gene și sprâncene dese folosește puțin ulei de ricin. Pui o picătură de ulei de ricin pe un bețișor de curățat urechile și le ungi (sprâncenele și genele), având grijă să nu îți dai și în ochi.

Atenție! Este foarte puternic și se recomandă doar pentru uz extern, căci folosit pentru uz intern, în cantități mari, poate duce la deces. Se recomandă să se întrebuințeze doar preparatul de la plafar. Cere sfatul fitoterapeutului înainte de a-l utiliza. Femeile însărcinate și cele care alăptează nu au voie să-l folosească. Nici cei care au alergie la una dintre substanțele sale.

Combate mătreața

Are proprietăți antibacteriene și luptă împotriva fungilor. Este un aliat contra infecțiilor scalpului, ameliorează simptomele foliculitei și te scapă de mătreață. Conține acid ricinoleic care contribuie la echilibrarea pH-ului pielii capului. De asemenea, ajută la formarea uleiurilor naturale ale scalpului și combate efectul chimicalelor din produsele de îngrijire a părului. Acidul ricinoleic îmbunătățește circulația de la nivelul pielii capului și astfel ajută la creșterea părului.

Știai că...

...uleiul de ricin conține antioxidanți? Acest remediu susține keratina din firul de păr și-l ajută să fie mai puternic și în același timp mai fin. Cei cu părul creț, care își doresc un păr mai drept, pot folosi ulei de ricin pentru a-l întinde.

Cum se folosește

Aplici uniform pe părul proaspăt spălat, maximum 1 linguriță de ulei de ricin. Masezi ușor scalpul și rădăcina firelor de păr. Nu dai pe lungime și la vârfuri! Nu trebuie aplicat mult, deoarece va fi foarte greu să clătești mai apoi părul. După ce ai întins pe toată suprafața scalpului, îți vei pune o pungă și peste ea, un prosop. Stai cu acest tratament minimum 20 de minute. Nu aplici dacă ai răni la nivelul pielii capului.  Dacă te mănâncă sau ustură, spală-te imediat. Repeți de 1-2 ori pe săptămână, timp de circa 2 luni.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »