Familia ta / Copii »

Cum să ai un copil disciplinat

Autor: Raisa Cristea | 09 februarie, 12:25 | 1 comentariu

Orice părinte şi doreşte un copil disciplinat, care să înveţe bine şi care să aibă maniere şi să ştie să se comporte exemplar în societate. Iată ce pot face părinţii, ca să îi educe pe cei mici în acest sens!


Învaţă-l să fie perseverent

Un părinte trebuie să îl facă pe cel mic să înţeleagă faptul că reuşitele apar doar în urma perseverenţei şi a dorinţei de a fi cel mai bun. Aceasta înseamnă că fiul sau fiica ta trebuie să se obişnuiască să depună efort propriu în acest sens.

De aceea, nu este bine să-ţi duci copilul la pregătire la matematică după prima notă proastă pe care a luat-o, ci să-l îndrumi să rezolve cât mai multe exerciţii şi să aibă răbdare. Trebuie să depună şi singur puţin efort pentru a învăţa că, în viaţă, nimic nu vine fără muncă.

Trebuie să îi cultivi răbdarea

Mai exact, de când este bebeluş! Chiar se poate. Asta înseamnă să nu-i dai biberonul de la primul scâncet, ci să-l laşi să aştepte un pic. Apoi, când devine mai măricel, continuă educaţia lui în aceeaşi direcţie, căci va învăţa că nu i se cuvine totul, în chiar prima secundă a dorinţei sale.

Ai grijă să-l feliciţi de fiecare dată când în supermarket nu a mai plâns cu lacrimi de crocodil, cerându-ţi maşinuţa x sau păpuşa z. Spunei-i că eşti mândră de el.

Treburile casnice, şi pentru el

Ca să ai un adolescent responsabil, trebuie să-l obişnuieşti de la vârste fragede să te ajute şi la treburile casnice. Aşa se va simţi util. Totoadată, i se vor dezvolta sentimenetele de satisfacţie şi de împlinire, pe care fiecare dintre noi le simţim după ce ducem la bun sfârşit o sarcină.

Astfel, roagă-l să te ajute când găteşti, când faci curat sau când mergi la cumpărături. Se va simţi şi util, iar efortul pe care-l depune nu-l va simţi ca pe o povară. De asemenea, învaţă-l să vorbească frumos, să spună „te rog frumos“ şi „mulţumesc“.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 13 februarie 2016, 07:52
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a va integra intr-un proiect absolut minunat.
Adauga un comentariu »