Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum recunoști cancerul de vezică urinară de la primele simptome

Autor: Ramona Liță | 10 octombrie, 18:00 | 1 comentariu | 695 vizualizari

Cu cât este depistată mai devreme o afecțiune, cu atât sunt mai mari șansele să îi împiedici evoluția. Când vine vorba despre sănătate nimic nu ar trebui să fie mai presus, astfel că este bine să te informezi despre prezența simptomelor uneia dintre cele mai crunte maladii ale secolului și anume cancerul.


Spre deosebire de cancerul la sân, plămâni, piele sau ovare, cancerul vezicii urinare reprezintă aproximativ 7% din totalul prezenței maladiei canceroase în lume.

Această formă de cancer este pe locul 4 în top la bărbați și pe locul 13 la femei, deci se regăsește cu precădere la sexul masculin, deși numărul mortalității din cauza acestei boli este mai mare la femei.

Motivul este confuzia simptomatică, deoarece simptomele sale pot fi cu ușurință asociate cu alte afecțiuni medicale mult mai ușoare.

Vârsta, un factor de referință

Cu cât înaintezi în vârstă se estimează că șansele de a dezvolta cancer la nivelul vezicii urinare crește cu până la 70%, în special după vârsta de 65 de ani.

Acesta apare atunci când celulele atipice se dezvoltă într-un mod necontrolat la nivelul vezicii urinare. În acesta stadiu boala primește diagnosticul de cancer non-invaziv, însă cu cât este depistat mai târziu și nu se administrează un tratament corespunzător aceste celule vor invada stratul muscular și devine un cancer invaziv.

Nu ezita să mergi la un urolog la primul semn de suspiciune că ceva nu este în regulă la nivelul acestui organ.

Află cum poți scăpa de pietrele de la vezica biliară AICI

Primele simptome care apar

De cele mai multe ori în stadiul incipient cancerul de vezică urinară poate fi confundat cu ușurință cu o cistită sau o infecție urinară. Astfel că printre primele simptome se regăsește prezența sângelui în urină, nevoia de a urina mai des și urgent, dar și prezența durerii la urinare.

De asemenea dacă te confrunți cu dificultăți în timpul urinării este indicat să mergi la un medic specialist pentru un consult amănunțit.

Nu amâna niciodată pentru altă dată, s-ar putea să fie prea târziu.

Senzația de oboseală în permanență sau de iritabilitate apare din cauza principaleleor simptome descrise mai sus, și chiar dacă lași totul pe seama oboselii sau a stresului, nu strică și o părere medicală.

O dată ce boala avansează fără să fii sub administrarea unui tratament adecvat te vei confrunta și cu pierderea bruscă în greutate mai ales din cauza pierderii poftei de mâncare, apar anemiile dar și stările febrile.

Dacă aceste simptome încă nu ți-au trezit nici o suspiciune și în continuare mai apar și altele precum durerile lombare, de oase, anale sau în zona pelviană, urmate de apariția inflamațiilor la nivelul pelvisului, inclusiv umflarea picioarelor nu te baza că este vorba despre pietre la rinichi sau infecții urinare, nu lua tratament după ureche și mergi imediat la medic.

Ce factori favorizează apariția cancerului

Un stil de viață dezechilibrat care include mai ales fumatul excesiv, prezența radiațiilor mai ales în urma unui alt tip de cancer, infecții repetate la nivelul vezicii urinare și netratate corespunzător contribuie în mod deosebit la dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul vezicii urinare și nu numai.

De asemenea factorii poluanți, prezența pesticidelor sau anumite tratamente pentru a vindeca diabetul ori alte forme de cancer, spatiul toxic de la lucru pot contribui la această afecțiune a vezicii.

Bea suficientă apă

Aceasta este cea mai simplă măsură preventivă deoarece un consum mare de apă va contribui la diluarea și eliminarea urinei și a tuturor substanțelor toxice din corp. Ține cont de faptul că sarcina rinichilor este aceea de a filtra toxinele existente și să le elimine din vezica urinară.

Cu cât ai o cantitate mai mare de antioxidanți în organismul tău cu atât mai ferit vei fi de boală, așa că nu ezita să consumi fructe și legume zilnic. În plus ele conțin fibre, iar astfel sistemul digestiv va fi stimulat împreună cu tranzitul intestinal și se vor elimina mult mai repede și ușor toxinele.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Zlobdiumb | 13 decembrie 2017, 22:28
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help!
At Casino you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning.
Use it today to increase your chances of hitting our jackpots.
All you have to do is sign up today and watch the rewards come rolling in.
skyliteboom.com
Prepare to hit the big time
Hacer giros para ganar millones
Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen
http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg
Adauga un comentariu »