Actualitate »

Cum realizăm igiena unui copil cu autism

12 ianuarie, 12:45 | 1 comentariu

Mulţi dintre copiii diagnosticaţi cu autism nu reuşesc să se ocupe de igiena personală. Pentru ei, această activitate poate fi o adevărată luptă. Iată cum îi putem ajuta să depăşească barierele psihologice. Copiii care suferă de autism au nevoie de un motiv pentru a face orice lucru şi, nu de puţine ori, pentru a-i convinge să desfăşoare anumite activităţi se duce cu ei o adevărată luptă psihologică.


Articole similare:

Lucrurile trebuie să aibă sens

„Chiar dacă atitudinea lui poate fi deranjantă pentru cei din jur, pentru a-şi menţine igiena, autistul trebuie să înţeleagă lucrurile, să aibă un sens pentru el. De exemplu, pentru un copil normal, tăiatul unghiilor este un gest cât se poate de firesc. Nu şi pentru un copil cu autism. Dificultăţile senzoriale pot face acest lucru imposibil. Sunt părinţi care rezolvă situaţia în somn. Este însă o soluţie temporară. Astfel, micuţul nu reuşeşte să-şi învingă teama sau disconfortul şi la maturitate nu va reuşi să facă singur această operaţiune. Părinţii îl vor ajuta să înţeleagă faptul că tăiatul unghiilor nu este periculos sau dureros. Prin tolerarea acestei operaţiuni se înregistrează încă un succes notabil în viaţa lui - drumul spre independenţă. Copilul cu autism vede unghiera sau forfecuţa ca pe un lucru înfricoşător prin formă, dar şi prin zgomotul pe care îl face”, explică psihologul clinician Carmen Hotar, de la Asociaţia pentru Recuperarea şi Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA).

Citește continuarea articolului AICI

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alexandra | 12 ianuarie 2016, 17:22

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
Adauga un comentariu »