Viata sexuala / Sex&dragoste »

Cum reacţionează organismul când eşti îndrăgostit

Autor: Raisa Cristea | 10 ianuarie, 14:05 | 0 comentarii

Fluturi în stomac, bătăi accelerate ale inimii... probabil aceste manifestări îţi sunt cunoscute, că doar cu toţii am trecut prin fiorul iubirii. Sunt indicii subtile pe care corpul le transmite, că eşti îndrăgostit.


La începutul unei relații, o serie de reacții chimice  apar de-a lungul sistemului nervos şi hormonal. Iată ce se întâmplă cu corpul tău pe măsură ce te îndrăgosteşti.

Beţie... din dragoste

Câteva pahare de vin te fac mai puțin inhibat, fricos și anxios, dar şi mai îndrăzneţ. Aşa acţionează şi oxitocina, „hormonul dragostei", potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie. Aşadar, la unele persoane, sentimentul de îndrăgostire se poate manifesta ca o beţie uşoară.

Îţi transpiră palmele

Înainte de o întâlnire, este posibil să observi că inima începe să o ia la goană, iar palmele îţi transpiră. Nu e doar un impuls nervos care cauzează creşterea anxietăţii,  este de fapt stimularea adrenalinei şi noradrenalinei. „Acest lucru poate duce la o senzație fizică de dorință și nevoia de a-ţi concentra atenția asupra acelei persoane specifice", spune Kat von Kirk, terapist, citată de CNN.

Pupilele se dilată

Atunci când ești atras de cineva, există o stimulare a sistemului nervos, ceea ce face ca pupilele să se dilate. Este o reacţie pe care mulţi dintre noi o avem, atunci când stăm faţă în faţă cu persoana de care ne simţim atraşi.

O altă stare care poate să apară este îngrijorarea, atunci când cel de care te-ai îndrăgostit nu este în preajma ta.

Te poţi simţi bolnav

Unele persoane ar putea, de asemenea, să se simtă un pic bolnave atunci când încep să se vadă cu cineva. Îşi pot pierde apetitul şi se pot simţi apatici. Aceasta este o cale prin care corpul  îți spune că ţie îți place foarte mult de acea persoană. Acest lucru se poate întâmpla din cauză că hormonul de stres, cortizolul, duce la contractarea vaselor de sânge din stomac, ceea ce face sa te simţi bolnav, lipsit de poftă de mâncare.

Acest lucru dispare de obicei în timp, pe măsură ce devii mai confortabil cu prietenul sau prietena ta. De asemenea,  ar putea explica parțial de ce multe mirese si miri simt ca ei nu pot mânca la nunta lor.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »